Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Bodi aktivna!

17. 7. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
raztezne vaje, vadba, telovadba

foto: Profimedia

Tvoje zdravje je dejansko odvisno o tvoje telesne aktivnosti. Če si med bolj lenimi in popoldne raje preživiš pred televizijo z goro nezdrave hrane, smo ti pripravili nekaj nasvetov, s katerimi boš z večjim veseljem pognala kri po žilah.

Telesna aktivnost sabo prinese same pozitivne učinke, ki se kažejo v boljšem fizičnem in tudi psihičnem stanju. Če boš telesno aktivna, boš imela več energije, po drugi strani pa boš zvečer lažje zaspala. Zavedamo pa se, da ti šola, šolske obveznosti in popoldanske dejavnosti vzamejo veliko časa in da na nek način zavirajo te učinke. Obstaja pa tudi veliko takšnih najstnic, ki si za aktivnost preprosto ne želite vzeti dovolj časa. Če si med njimi, ti svetujemo, da si ga vzameš. Ne glede na svojo starost ali telesno težo. Telesna aktivnost ni namenjena zgolj hujšanju ampak predvsem zdravju tvojega telesa.

1. Zabavaj se

V prvi vrsti moraš v telesni aktivnosti uživati. Telesno aktivna nisi samo takrat, ko tečeš. Možnosti je veliko. Morda rolanje s prijateljicami, kolesarjenje po naravi ali pa zgolj vsakodnevni daljši sprehod. Ne rabiš pretiravati, če si tega ne želiš. Pomembno je predvsem to, da migaš, se gibaš in da nekaj časa preživiš tako, da pospešiš srčni utrip.

2. Naj bo raznoliko
Če boš vsak dan delala enako in v enakih intervalih, se boš naveličala, tvoje telo pa se bo navadilo. Izberi si raznoliko vadbo oziroma telesno aktivnost in le-to tudi nadgraduj. Če ti pol urni sprehod ne predstavlja več izziva, ga povečaj še za pol ure. Poskrbi pa tudi, da bo vadba raznolika tudi za tvoje telo. Vsak dan naj dela neka druga mišica, oziroma svoje telo obremenuj na različne načine.
Različna pa je tudi lokacija, saj boš morebitno enolično vadbo takoj popestrila z menjavo prostora oziroma kraja.

prejšnji članek
Fantje obožujejo smisel za humor
Moj life
Fantje obožujejo smisel za humor
naslednji članek
Zdrave navade, ki jih moraš prakticirati pred spanjem
Moj life
Zdrave navade, ki jih moraš prakticirati pred spanjem
Preberite tudi