skender Odkrito.si

Sramota: hrvaški pevec doživel šok

josip broz tito Svet24.si

Titove ukane: bežal pred varnostniki v gostilne

Snežana Vukmirović in Lara Svet24.si

Snežana Vukmirović že uživa v morskih radostih

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Razkrivamo največje slovenske veleposestnike

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

poterbin 2 Njena.si

Dončićevo mamo označili za najlepšo na svetu

aleks volasko Njena.si

FOTO: Poglejte maturante znanih Slovencev!

Kratki miti o menstruaciji, ki ne držijo!

Ne verjemi vsaki stvari ...

- V času menstruacije se ne smeš ukvarjati s telesno aktivnostjo. Ne drži! Vendar poskrbi za ustrezno zaščito, saj ne želiš, da se zgodi kakšna neprijetnost.
- Med menstruacijo imam lahko spolne odnose, saj ne morem zanositi. Ne drži! Med spolnim odnosom lahko zanosiš, in to ne glede na to, v katerem obdobju ga imaš, predvsem če je tvoje telo na to pripravljeno. Za to ne išči izgovorov in se za spolni odnos odloči, ko boš nanj pripravljena tudi mentalno.
- Močna menstruacija je znak za preplah. Ne drži. Nekatere ženske imajo kratko in šibko menstruacijo, spet druge močno, ki lahko hkrati traja tudi dlje kot teden dni. Znak za preplah je le, če nastanejo občutne spremembe in odstopanja. Verjamemo pa, da je močna menstruacija kar neprijetna ...
- Toksični šok ne obstaja! Ne drži – seveda obstaja! Zato poskrbi za ustrezno higieno ter dovolj pogosto menjavo vložkov in tamponov.
- Tamponi so nevarni, ker se lahko izgubijo v moji nožnici. Ne drži. Res pa je, da je lahko odstranjevanje nekoliko bolj neprijetno, če se ti strga vrvica, ki ti pomaga pri odstranitvi.
- PMS ne obstaja. Drži in ne drži! Obdobje pred menstruacijo ne sme biti izgovor za slabo voljo in tečnobo, prav gotovo pa v svojem telesu in počutju občutiš spremembe, ki so posledica drugačne ravni hormonov.