rifelj 1 Odkrito.si

Gašper Rifelj zaključil plesno zgodbo

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

pravljična ženska, voda Petisvet

Ponovite to besedo 100 krat dnevno in glejte, kaj ...

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

sasa lešnjek Svet24.si

FOTO: Ambiciozna zvezda Briljantine ljubi osem let...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme presenetila s čudovito novico

meghan markle, princ harry Njena.si

Ste vedeli, koliko Meghan Markle zapravi za svoja ...

Zakaj pride do ljubosumnosti?

Je doletela tudi tebe?

Foto: Profimedia

Verjetno si se tudi ti že srečala z njo, sploh če si bila zares zaljubljena. Takrat določene stvari namreč občutiš drugače in si bolj občutljiva za nekatere zadeve. Ljubosumje je sicer do določene mere zdravo, vendar z njim ne gre pretiravati, saj nima nobene zveze z ljubeznijo. Pravzaprav gre za to, koliko ljudem zaupaš in koliko oni zaupajo tebi. Če tega ni, zveze ne moreš graditi naprej. Zato poskrbi, da bo ljubosumja v tvojem življenju čim manj.

Maša in Mitja sta skupaj že več kot en mesec. Mitja je resnično Mašin sanjski tip, zaljubljena je vanj in bi zanj storila prav vse. Ne samo to, Mitja je tudi najlepši fant na šoli, zato ni čudno, da ima številne oboževalke. S tem se Maša nikoli ni preveč obremenjevala, saj je na začetku mislila, da je res ona prava zanj. Prosti čas sta preživljala skupaj, delno pa vsak po svoje, s svojo druščino. Mitja je hodil na kegljanje s prijatelji in se popoldan družil z njimi na košarki, Maša pa je s svojimi prijateljicami obiskovala ure aerobike in nakupovalna središča. Vse se je zdelo povsem normalno, dokler je prijateljica nekega dne ni vprašala, kaj se dogaja z Mitjo. Povedala ji je, da ga je zadnjič videla plesati z eno od njegovih prijateljic. Čeprav Maša temu prej ni posvečala pozornosti, jo je na lepem stisnilo pri srcu. Odločila se je, da za kazen z njim nekaj dni ne bo govorila. Mitja, ubogi revež, sploh ni vedel, za kaj gre in čemu se mu Maša ne oglaša na telefon. Ko ji je poslal nekaj sporočil in poskušal pojasniti zadevo, ga Maša sploh ni poslušala. Od takrat naprej mu kar na lepem ni več zaupala. Ko sta bila skupaj, je bila pozorna na vsako njegovo kretnjo in na to, kam je bil usmerjen njegov pogled. Ljubezen med njima je izgubila pravi blišč in se začela krhati. Zaradi prijateljice.
Strokovnjaki so prepričani, da do ljubosumnosti pride, ker si v zvezi preprosto domišljamo in želimo, da bi pripadali partnerju in bi partner pripadal nam. Tu ne popuščamo, in ker smo prepričani, da mora biti v zvezi zares vse popolno in se mora okoli nas vrteti vesolje, se včasih to vesolje podre. Ravno zaradi naših prevelikih pričakovanj, ki običajno niso uresničena v celoti.