natasa gorenc Odkrito.si

Nataša Gorenc v norišnici

Melanie Marden Svet24.si

VIDEO: Spregovorila »gola Melania«: grozijo ji s...

jasnovidnost Petisvet.si

Čutila sem, da se bo sinu zgodilo nekaj groznega

tomislav hlevnjak Svet24.si

V grozljivi nesreči umrl policist Tomislav: za ...

einsiedler1 Svet24.si

Ženske se nimamo rade, a za to niso krivi moški

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Justin Bieber končno potrdil poroko

franc sever Njena.si

Iz zakulisja: V areni se je nekaj zalomilo

Sobo si opremi sama in po svojem okusu

Upoštevaj svoje želje.

Sobo opremi z barvami.

Sobo opremi z barvami.

Foto: Profimedia.

Barve
Ne, ne bomo te silili v to, da mora biti tvoja soba živahna in barvna. Vseeno pa se moraš odločiti, katere barve bodo prevladovale, tudi če bodo to odtenki črne in bele. Pri tem moraš upoštevati pohištvo, ki je že del tvojega prostora. Razmisliti moraš tudi o dodatkih, posteljnini, kakšni preprogi, morda novem stolu. Seveda moraš pri tem upoštevati svoj proračun.

Internet
Poveži se! Se sploh zavedaš, kaj vse lahko najdeš na spletu? Recimo na strani Pinterest. Podstran Room decoration (sobna dekoracija) ti lahko prikaže svet številnih idej. Morda bodo zate še bolj primerne tiste na podstrani Teenage room decorations (najstniška sobna dekoracija) … Malo pobrskaj po spletu, saj lahko dobiš tako ideje za nakup, ustvarjanje kot zgolj za postavitev.
Ne samo ideje, tudi stvari, ki ti bodo pomagale pri preurejanju, najdeš na internetu. Mi smo bili navdušeni, ko smo odkrili barvo, ki pri nanosu postane tabla. Saj veš, katera, tista zelena, ki je nekoč krasila številne šolske učilnice. Če si del stene pobarvaš s to barvo, ta postane tvoja osebna tabla. Nanjo lahko pišeš različne stvari, ki jih ne smeš pozabiti, morda celo ustvarjaš na način, ki je všeč samo tebi. Najboljše pa je, da lahko prav vse pobrišeš in spremeniš.

dekoracija.jpg
DIY ''naredi sama'' oprema je najcenejša in tudi najbolj osebna.
Profimedia.

DIY
Ustvarjaj. S sistemom »naredi sam« lahko pridobiš na različnih ravneh. Seveda je poglavitni ta, da lahko privarčuješ veliko denarja, ki bi ga zapravila z nakupi. Najpomembnejši pa je ta, da imaš sobo opremljeno po popolnoma svojem okusu. Tako je. Barve, okrasitev, dodatki … vse bo v tvojem slogu. DIY ti lahko pomaga pri okrasitvi okvirjev za slike. Lahko polepša tvoje omare tako od zunaj kot tudi od znotraj. Z njim lahko urediš pisalno mizo in stene. Miza ima toliko različnih elementov in prav vsakega posebej lahko narediš z lastnimi rokami. Najbolje bo, če boš reciklirala stvari, ki jih ne potrebuješ več, ali stvari, ki jih najdeš v stanovanju (pazi, da bodo te stvari res tik pred obdobjem, ko bi že morale romati v smeti). Stene pa ti ponujajo neskončne možnosti. Lahko jih pustiš bele ali enobarvne, lahko pa se z njimi poigraš. Ena možnost je igranje z barvami, liki in vzorci, druga pa je, da se poigraš s 3D-dekoracijo. Na steno lahko lepiš in dodajaš različne elemente, ki jih lahko pozneje brez težav odstraniš ali premakneš. Slike, plakati, fotografije, lastne stvaritve … Primer: iz papirja lahko za pomladni čas narediš ptice in cvetove. Poleti jim lahko dodaš še več barv, ki jih jeseni spremeniš v listje in plodove (lahko so tudi naravni). Zima pa bo čas, ko boš vse to zamenjala za snežinke, narejene iz vate in volne.