mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Končala sva! Kaj zdaj?

10. 7. 2018; 12.00
Avtor: K.M.
samska
Si tudi ti to doživela?

Ti je zlomil srce in ne veš, kako naprej? Vse noči prejočeš, ker tega ne moreš sprejeti? Potem si preberi nekaj korakov, kako pozabiti nanj in kako boš spet lahko zasijala.

To je nov začetek


V večini primerov je tako, da na začetku stvari sploh ne dojameš. Vse lahko pride za teboj šele čez čas. In ko se dodobra zaveš, da je zveze konec, te preplavijo solze in obup. Vendar to še ni konec sveta. S tem ko se je vajina zveza končala, si doživela novo izkušnjo. Ne bodi žalostna, raje poišči načine, kako ga pozabiti. Ne skrbi. Spodaj ti ponujamo nekaj rešitev.

NE razlagaj si stvari po svoje
Za razhod zveze nisi nujno kriva ti. Ne postavljaj si vprašanj, kot so, kako in zakaj in kaj si naredila. In čeprav bi se ti neznosno rada pogovorila z njim in vse spravila v red, tega ne naredi, če on o tem ni pripravljen govoriti. Se te izogiba? To je značilen fantovski odziv, če ne želi ničesar več od tebe. Ne skrbi. Tako imaš vsaj razlog, da si jezna nanj.

Sprejmi bolečnino 


Čeprav je na začetku zelo težko, bo bolečina sčasoma izginila. Sama sebi moraš dopovedati, da je vajine ljubezenske zveze konec. Prej ko se boš sprijaznila, laže boš šla naprej.

Začni znova
Znebi se njegovih fotografij, izbriši njegovo telefonsko številko, tako ne boš nenehno mislila nanj. Če pa te zagrabi slaba volja, pojdi na svež zrak. Naj te popolnoma nič ne skrbi. Vsaka stvar je za nekaj dobra, čeprav takoj ne boš imela takega občutka. Ne oziraj se nazaj in ne razmišljaj, kaj bo v prihodnosti.

Zamoti se


Da bi manj mislila nanj, poišči stvari, s katerimi se boš zamotila. Prižgi si umirjeno glasbo in se sprosti. Zapri oči in naj te misli popeljejo nekam, kjer se boš spočila in boš laže razmišljala s trezno glavo.

Odgovori na vprašanje: Kaj si zares želiš? 
Postavi si cilje, ki jih želiš doseči. Tako boš vedela, kaj si resnično želiš. Tudi brez njega lahko marsikaj dosežeš, zato se ga ne trudi osvojiti nazaj za vsako ceno, ampak mu raje dokaži, da zmoreš tudi brez njega, ker te preprosto ni vreden.

Druži se s prijateljicami in prijatelji


Prespi pri prijateljici in si skupaj privoščite žur. Pojdite ven, zabavajte se, spoznajte novo družbo. Naj ti razhod ne da občutka, da se zdaj ne bi smela zabavati. Privošči si zabavo, kot si je že dolgo nisi. Zdaj te nič ne more ustaviti. Popestri si dan in ničesar ne obžaluj.

BODI SAMSKA
Čeprav se sliši bedasto, je to zelo dobra stvar. Ko se ljudje razidemo s kom, ki nam veliko pomeni, nikakor nismo pripravljeni na vstop v novo zvezo. Takrat smo bolj ranljivi in niti ne vemo, kaj si zares želimo. Četudi bodo druge prijateljice imele fanta, naj te to ne zavede. Bodi vesela zanje, ti pa raje poišči kakšnega prijatelja. Vendar pazi – ta prijatelj naj ostane le prijatelj! Četudi misliš, da ga boš z drugim laže prebolela, se zelo motiš.

Bodi to, kar si
Četudi si zdaj samska, se ti ni treba spreminjati. Pokaži svoj pravi značaj in naj te ljudje spoznajo. Naj te ne skrbi, da te ljudje ne bodo sprejeli takšne, kot si. Verjemi, vsak si želi mešane družbe z različnimi značaji.

Postani samostojna
Naj zate ne skrbijo več toliko starši. Pospravljaj sama, skuhaj ali speci novo jed, ki je nisi še nikoli. Tako se boš naučila prve stopnje samostojnosti. Naj ti razhod ne vzame samostojnosti. S tem ko boš organizirana, si boš laže nabirala nove izkušnje in ga hitreje pozabila.

prejšnji članek
Panika! Bolijo me prsi!
Moj life
Panika! Bolijo me prsi!
naslednji članek
Tudi zvezdnice pretiravajo z ličili
Lepotičenje
Tudi zvezdnice pretiravajo z ličili
Preberite tudi