tanja dimitrievska alica Odkrito.si

Slovenska igralka kmalu ločena od hčere?

louis spencer Svet24.si

Lepi aristokrat je obnorel Britanke

yubari, meloni Svet24.si

FOTO: Neverjetno, rekordnih 25.000 evrov vredni ...

hrvaška, plaža Svet24.si

Na tej jadranski plaži boste za ležalnike in ...

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

rebeka the biggest loser Njena.si

Preslepili Rebeko in jo izločili

andrej sifrer Njena.si

Andrej Šifrer v tujini doživel to

Če se boš odpovedala temu, boš zagotovo bolj zdrava

Navadi, ki ju ne bi smela preizkusiti.

Zavedamo se, da vse več mladih poizkuša alkoholne pijače in cigarete. Dve navadi, ki ju sploh ne bi smela preizkusiti. Brez njiju pa bo tvoje življenje zagotovo bolj zdravo in predvsem bolj kvalitetno. Verjemi!

Izogibanje alkoholu!
Ni res, da alkohol škodi le v prevelikih količinah. Tudi en kozarček, še posebej v mladih letih, močno škodi telesu. Slabo počutje po zabavi na kateri si pila sigurno ne pomeni , da je alkohol pozdravil tvoj prehlad. Prekomerno in dolgotrajno pitje pa lahko resno škoduje tako tvojim notranjim organom kot tudi tvoji koži. Alkohol pa nima samo direktnega vpliva. Ko si pod njegovim vplivom se lahko zgodi, da si bolj pogumen, skačeš in noriš brez pomisleka in se lahko kaj hitro poškoduješ. Lahko ti je tudi toplo, to pomeni, da se boš manj oblekla in posledično tudi kar hitro zbolela. Zato raje premisli preden piješ kakršenkoli alkohol. Saj veš, voda je super za tvoje zdravje!

Izogibanje cigaretam!
Tako kot vemo, da je alkohol postal vse bolj zanimiv za mlade, se zavedamo tudi pogostosti kajenja. Tudi to je zelo škodljivo za svoje zdravje. Zaradi kajenja imaš lahko težave z dihali. Hitreje ti porumenijo zobje. Koža ne bo čista in zdrava, saj bi jo zastrupljala s cigaretnim dimom. Škodijo tako tvojemu zdravju kot tudi zdravju drugih. Imajo pa tudi velik vpliv na tvoje življenje. Če sedaj brez težav pretečeš pet kilometrov, jih po kajenju zagotovo ne boš. Kajenje tako uničuje tudi kondicijo in posledično tvoje zdravo življenje. Zato se resnično izogibaj kajenju, še posebej če želiš začeti zaradi tvojih prijateljev. Verjemi, da ti ne bodo zamerili, če ne boš. Če pa ti, morda to niso tvoji pravi prijatelji.

Teh dveh navad sploh ne preizkusiti, kaj šele, da bi postali tvoji razvadi!!!