lili 1 Odkrito.si

Težki časi za Lili Žagar

Mirjam Poterbin, mama luke dončića Svet24.si

Ponosna Dončićeva mama sina ne bo pustila samega...

parazitski črv, parazit, Dirofilaria repens Svet24.si

FOTO: Bulica na njenem obrazu je skrivala ...

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

ženska v vodi Petisvet

Domača metoda, ki osupljivo pomlajuje

simona mastnak jože Njena.si

Ko so ugasnile kamere, je bilo vroče

Britje ali depilacija?

Kaj in zakaj?

V obdobju najstništva so se ti na telesu začele pojavljati številne dlake. Tiste na nogah so se okrepile, rasti pa so ti začele tudi sramne dlake na spolovilu in pod pazduhami. Vsa dekleta si želijo, da bi te dlake čim hitreje izginile. Žal je za to potrebno nekaj truda. Ni zakona, ki bi ukazoval, kdaj lahko začneš s prvim britjem ali puljenjem, vseeno pa ti priporočamo, da se o teh korakih pogovoriš s starejšimi sorodnicami.

Puljenje je najprimernejše za obrvi, ki jih moraš skrbno oblikovati, če imaš seveda košate. Če je tvoja linija obrvi že po naravi lepa, potem ti jih ni treba puliti, vsaj za zdaj še ne. Problem nastane, ker se tvoje obrvi po puljenju še učvrstijo, to pa ti povzroči tedensko ukvarjanje z njimi. Če si se odločila za urejanje obrvi, ti priporočamo, da se prvič prepustiš strokovnjakinji. Ta jih bo uredila skladno s tvojim obrazom in bo resnično izpulila le tiste dlake, ki so nad tvojimi očmi odveč. Potem pa si jih boš lahko sama redno negovala.

Britje je primerno za odstranjevanje dlak na nogah, a moraš vedeti, da se bodo te resnično utrdile, hkrati pa bodo tudi potemnele. Ker dlake 'odrežeš' nad korenino, te hitro zrastejo nazaj, zato mora biti britje pogosto in ga moraš opravljati tudi večkrat na teden. Noge naj bodo navlažene, pomagaš pa si lahko tudi s kakšnim gelom za prhanje. Po britju noge namaži z vlažilno kremo.

Dlačice lahko odstraniš tudi s pomočjo krem za odstranjevanje, voskanjem, laserjem … Vendar je to dražje, a hkrati bolj dolgotrajno. Zato se morajo s tem strinjati seveda tisti, ki bodo za to plačali.

V obdobju odraščanja se boš srečevala s številnimi spremembami, pri tem pa je najpomembnejše to, da se z njimi sprijazniš. Z njimi se ne srečuješ le ti, ampak prav vsa dekleta tvoje starosti. O njih se lahko pogovoriš tako z družinskimi člani kot tudi s svojimi prijateljicami. Če ne gre drugače, pa smo ti vedno na voljo mi.