Grem med menstruacijo lahko na depilacijo?

Se odpravljaš na morje, pa ne veš, kaj narediti?

Čeprav je v zimskih mesecih dovolj britvica, se poleti velikokrat odločiš za depilacijo. Logična odločitev, saj dlačice ne zrastejo tako hitro, še več, tvoja koža ostane skoraj celoten dopust popolnoma gola. Vseeno pa se poraja vprašanje, ali si depilacijo lahko privoščiš med tem, ko imaš menstruacijo.

Panika! Čez 10 dni greš na morje, enkrat v tem času pa bo nastopila tudi tvoja menstruacija. Če greš na depilacijo danes, bodo dlačice v času dopusta zagotovo že prišle na plan, če pa boš s postopkom odlašala, te lahko preseneti menstruacija. 
Pa greš lahko ob tem tudi na depilacijo'
Res je, da je zaradi hormonov tvoja koža bolj občutljiva, kar lahko zelo dobro občutiš pri voskanju, ali depiliranju s trakovi. Drugače pa tvoje mesečno perilo na depilacijo nog, ali pazduh, ne vpliva pretirano. 
Popolnoma drugačna zgodba pa je pri depilaciji bikini predela in pri brazilski depilacij, pri kateri ti kozmetičarka odstrani dlačice na celotnem spolovilu. 

Najprej moraš poklicati svojo kozmetičarko in ji povedati, da imaš menstruacijo ter jo vprašati, če lahko postopek vseeno opravi. Nekatere tega žal ne izvajajo, večina pa depilacijo vseeno opravi. Na to pa moraš: 
- poskrbeti za svojo higieno, preden se odpraviš se stuširaj in dobro umij svoje spolovilo in zadnjico
- nujno uporabiti tampon. Če ga ne uporabljaš, potem boš brazilsko in bikini depilacijo žal morala izpustiti. 
- kozmetičarko moraš na svoje stanje še enkrat opozoriti.

Vseeno pa je najboljše, da se potrudiš, da svojo menstruacijo prehitiš, saj se boš tako na depilaciji počutila bolje.