reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Brez strahu pred celulitom

25. 7. 2018; 07.15
Avtor: K.M.
cellulite-on-the-back-of-thighs
Celulit lahko 'obišče' vsako.

Celulit je od nekdaj veljal kot eden izmed največjih sovražnikov žensk in vse bolj tudi deklet. Si že opazila pomarančasto kožo na svoji koži, največkrat na področju direktno pod zadnjico? Vse bolj je celulit pogost tudi med najstnicami, a vseeno ne gre za neko stvar, ki bi se jo mogla bati. Preveri, zakaj.

Zakaj sploh pride do celulita?
- Sedenje je lahko eden izmed močnih vzrokov za pojav celulita. Pa morda niti ne sedenje samo po sebi, bolj dejstvo, da poleg celodnevnega sedenja v šoli, sedenja za pisalno mizo, sedenja pred televizijo ... V svoj dan ne vneseš dodatnega gibanja. Dejstvo, da tako pridobivaš na kilogramih je že dovolj, hkrati pa s sedenjem upočasniš pretok krvi.

- Prekmerna teža ni glavni razlog, saj lahko celulit dobite tudi tiste, ki ste suhe, a je predvsem maščoba tista, ki ga povzroča. Verjetno je to pogojeno tudi s samo telesono aktivnostjo, ki je v večini primerov premosorazmerna s postavo.

- Tudi sončenje je eden izmed vzrokov celulita. Izgorevanje na soncu še dodatno pripomore k celulitnim blaznicam, čeprav jih vizualno prekrije, a hkrati povzroči še tanjšo kožo, kar pa na dolgi rok ni pozitivno.

- Dehidracija sili telo, da zadržuje vodo in hkrati napihuje celulit. Da se to ne bi dogajalo, moraš redno in veliko piti. Minimalno 8 kozarcev na dan, ampak res minimalno, če ne gre drugače.

Kaj storiti?
Dejstvo je, da se moraš pričeti aktivno ukvarjati z vsaj eno vadbo. Kolesarjenje, plavanja in tudi vse ostale vadbe, samo da poženeš kri po žilah. Vseeno pa lahko veliko narediš tudi s prehrano. Veliko tekočine je seveda obvezne, proticelulitna pa so tudi sledeča živila:
- borovnice
- stročnice
- oreščki


- avokado
- lubenica
- ananas
- beluši
- brokoli
- perutnina
- jajca
in
- morske ribe.

Poskrbi, da se celulit ne bo pojavil tik pred poletjem.




prejšnji članek
Spoznaj zgodbo o izvoru polčloveka in pol potomca Atlantide
Obsedena!
Spoznaj zgodbo o izvoru polčloveka in pol potomca Atlantide
naslednji članek
4 koraki do popolnega poljuba
Moj life
4 koraki do popolnega poljuba
Preberite tudi