Klemen Bunderla Odkrito.si

Klemen Bunderla samski, a ne osamljen

Rok Černic, blagajna, račun Svet24.si

Prezgodnje slovo mladega Roka: "Še naprej navijaj...

Kozarec vode Petisvet

Enostavna metoda, ki vam lahko čez noč ...

Rahel Orban Svet24.si

FOTO: Orbanova hčerka umazano plenico zalučala ...

Danijela Martinović Svet24.si

Imata Danijela in Grašo res hude težave v zvezi?

Justin Bieber Najstnica.si

To je Bieberjev dojenček

Melissa Mouawad Njena.si

FOTO: Imela je 135 kg, danes je videti tako

Ta zdrava hrana ni tako dobra za tvoje telo

Kje te zavajajo?

Si vedela, da nekatera hrana, za katero misliš, da je zdrava, to zagotovo ni. Še več. Če jo prekomerno konzumiraš, je zelo nezdrava, tako za tvoje telo, kot tudi um. Zagotovo pa z njo ne boš shujšala. Tokrat ti predstavljamo skupino, ki je največji mit v zdravi prehrani. Pretresena boš!

Sadni sokovi
Neverjetno, a resnično. Nisi edina, ki te je ta podatek presenetil, ampak so sadni sokovi vseeno škodljivi. Za začetek se moramo posvetiti tistim, ki jih v plastiki kupiš v trgovini. Za njihov rok trajanja je potrebna pastirizacija, kar pomeni, da so sokovi oropani vseh naravnih in zdravih snovi. Če sok v resnici ni popolnoma naraven, torej iztisnjen pred tvojimi očmi, potem v njem ni veliko zdravih snovi, za katere bi rada plačala več kot primeren evro.

Če si narediš ali privoščiš popolnoma svež sok, ti kozarec tu ali tam ne bo škodil. Če pa te sokove piješ vsak dan in cel dan, pa je zelo nevarno, saj v telo vneseš veliko fruktoze, ki je dobesedno naravni sladkor, v prekomernih količinah pa je lahko tako škodljiv, kot umetna sladila.

Si predstavljaš, da bi pojedla 4 pomaranče? Ne!? Zakaj pa jih potem popiješ? In to večkrat na dan!

Ko popiješ sok 4 pomaranč, kombiniranih še s kakšnim sadjem, v svoje telo kar naenkrat vneseš velike količine sladkorja, celo višje, kot bi jih vnesla z majhno čokoladico. Raven glukoze v krvi se tako kar naenkrat zelo poviša, telo pa doživi manjši šok. Ker tvoje telo ni navajeno, da kar naekrat prejme takšne količine snovi, se jim začne upirati z različnimi telesnimi procesi. Ti pa zanj niso dobri.
Če takšne naravne sokove, še posebej, če niso popolnoma sveži, piješ na dnevni bazi, to vodi v pridobivanje odvečne teže.

Si želiš tega?