spela ponomarenko Odkrito.si

Uspešna slovenska športnica drugič noseča!

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 24. maja

meghan markle Svet24.si

Ne, Meghan Markle ne bodo pustili na miru. Znova ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar šokiral mnoge

indira in teja Njena.si

Indira postala žrtev znane slovenske mamice

Ta zdrava hrana ni tako dobra za tvoje telo

Kje te zavajajo?

Si vedela, da nekatera hrana, za katero misliš, da je zdrava, to zagotovo ni. Še več. Če jo prekomerno konzumiraš, je zelo nezdrava, tako za tvoje telo, kot tudi um. Zagotovo pa z njo ne boš shujšala. Tokrat ti predstavljamo skupino, ki je največji mit v zdravi prehrani. Pretresena boš!

Sadni sokovi
Neverjetno, a resnično. Nisi edina, ki te je ta podatek presenetil, ampak so sadni sokovi vseeno škodljivi. Za začetek se moramo posvetiti tistim, ki jih v plastiki kupiš v trgovini. Za njihov rok trajanja je potrebna pastirizacija, kar pomeni, da so sokovi oropani vseh naravnih in zdravih snovi. Če sok v resnici ni popolnoma naraven, torej iztisnjen pred tvojimi očmi, potem v njem ni veliko zdravih snovi, za katere bi rada plačala več kot primeren evro.

Če si narediš ali privoščiš popolnoma svež sok, ti kozarec tu ali tam ne bo škodil. Če pa te sokove piješ vsak dan in cel dan, pa je zelo nevarno, saj v telo vneseš veliko fruktoze, ki je dobesedno naravni sladkor, v prekomernih količinah pa je lahko tako škodljiv, kot umetna sladila.

Si predstavljaš, da bi pojedla 4 pomaranče? Ne!? Zakaj pa jih potem popiješ? In to večkrat na dan!

Ko popiješ sok 4 pomaranč, kombiniranih še s kakšnim sadjem, v svoje telo kar naenkrat vneseš velike količine sladkorja, celo višje, kot bi jih vnesla z majhno čokoladico. Raven glukoze v krvi se tako kar naenkrat zelo poviša, telo pa doživi manjši šok. Ker tvoje telo ni navajeno, da kar naekrat prejme takšne količine snovi, se jim začne upirati z različnimi telesnimi procesi. Ti pa zanj niso dobri.
Če takšne naravne sokove, še posebej, če niso popolnoma sveži, piješ na dnevni bazi, to vodi v pridobivanje odvečne teže.

Si želiš tega?