vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Znaki, da sta več kot samo prijatelja

Opazi jih!

Ne bomo razpravljali o tem, ali sta fant in dekle lahko samo prijatelja, ali ne, saj menimo, da je to seveda povsem izvedljivo. Vseeno pa le-ta prijateljstva velikokrat preidejo v nekaj več. Morda se razvije celoten odnos, morda pa zgolj čustva enega. Preveri znake, ki kažejo na to, da je vajino prijateljstvo nekaj več, kot le to.

Najpogostejši pokazatelj je ta, da se s tem določenim prijateljem družiš več in predvsem na drugačen način, kot to počneš z ostalimi fanti, ki jih šteješ za svoje prijatelje. Stiskanje na kavču med gledanjem filma, objemi med sprehodom po mestu, držanje za roke, skupni dopusti ... Vse to kaže na nekoliko drugačen odnos, od tistega klasičnega. Predvsem, če tega ne počneš z nobenim drugim fantom. Kljub temu, da do poljubov še ni prišlo, je to znak, da moraš razmisliti.

Poljubi pa so seveda novo poglavje v tej zgodbi. Si se s fantom že poljubila, morda večkrat, a še vedno govoriš, da je tvoj prijatelj? Potem moraš s tem prenehati, saj ti zagotavljamo, da prijateljev ne poljubljaš kar tako. Če si to že storila, je to rdeči alarem pri opredeljevanju vajinega prijateljstva.

Veliko pozornosti moraš nameniti tudi ljubosumju in posesivnosti. Svoji in njegovi. Če v trenutku, ko izveš, da se zanima za neko drugo dekle, postaneš nejevoljna, nervozna in ti to preprosto ni všeč, je to za to, ker nanj ne gledaš več kot na prijatelja. Enako je, ko to ljubosumje opaziš pri njemu. Zakaj je ljubosumen, če nate gleda kot na prijateljico.

Nenazadnje pa so tu tvoje misli. Kako o temu 'prijatelju' razmišljaš. Podobno, kot o ostalih, ali njemu posvečaš več čustvenih misli. Razmišljaš o poljubljanu z njem, ga pogrešaš in si želiš, da bi bil ob tebi?

Potem si že globoko v ljubezenskem vrtiljaku ... :).