mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

Znaki, da sta več kot samo prijatelja

Opazi jih!

Ne bomo razpravljali o tem, ali sta fant in dekle lahko samo prijatelja, ali ne, saj menimo, da je to seveda povsem izvedljivo. Vseeno pa le-ta prijateljstva velikokrat preidejo v nekaj več. Morda se razvije celoten odnos, morda pa zgolj čustva enega. Preveri znake, ki kažejo na to, da je vajino prijateljstvo nekaj več, kot le to.

Najpogostejši pokazatelj je ta, da se s tem določenim prijateljem družiš več in predvsem na drugačen način, kot to počneš z ostalimi fanti, ki jih šteješ za svoje prijatelje. Stiskanje na kavču med gledanjem filma, objemi med sprehodom po mestu, držanje za roke, skupni dopusti ... Vse to kaže na nekoliko drugačen odnos, od tistega klasičnega. Predvsem, če tega ne počneš z nobenim drugim fantom. Kljub temu, da do poljubov še ni prišlo, je to znak, da moraš razmisliti.

Poljubi pa so seveda novo poglavje v tej zgodbi. Si se s fantom že poljubila, morda večkrat, a še vedno govoriš, da je tvoj prijatelj? Potem moraš s tem prenehati, saj ti zagotavljamo, da prijateljev ne poljubljaš kar tako. Če si to že storila, je to rdeči alarem pri opredeljevanju vajinega prijateljstva.

Veliko pozornosti moraš nameniti tudi ljubosumju in posesivnosti. Svoji in njegovi. Če v trenutku, ko izveš, da se zanima za neko drugo dekle, postaneš nejevoljna, nervozna in ti to preprosto ni všeč, je to za to, ker nanj ne gledaš več kot na prijatelja. Enako je, ko to ljubosumje opaziš pri njemu. Zakaj je ljubosumen, če nate gleda kot na prijateljico.

Nenazadnje pa so tu tvoje misli. Kako o temu 'prijatelju' razmišljaš. Podobno, kot o ostalih, ali njemu posvečaš več čustvenih misli. Razmišljaš o poljubljanu z njem, ga pogrešaš in si želiš, da bi bil ob tebi?

Potem si že globoko v ljubezenskem vrtiljaku ... :).