Klemen Bunderla Odkrito.si

Klemen Bunderla samski, a ne osamljen

Rok Černic, blagajna, račun Svet24.si

Prezgodnje slovo mladega Roka: "Še naprej navijaj...

Kozarec vode Petisvet

Enostavna metoda, ki vam lahko čez noč ...

Rahel Orban Svet24.si

FOTO: Orbanova hčerka umazano plenico zalučala ...

Danijela Martinović Svet24.si

Imata Danijela in Grašo res hude težave v zvezi?

Justin Bieber Najstnica.si

To je Bieberjev dojenček

Melissa Mouawad Njena.si

FOTO: Imela je 135 kg, danes je videti tako

To živilo je v resnici zdravo

Razkrivamo pravo resnico o pokovki.

Si tudi ti mislila, da pokovka sodi med nezdrave prigrizke? Potem si se motila. Strokovnjaki so potrdili, da kokicam velikokrat delamo krivico, ker jih uvrščamo med nezdravo prehrano. Preberi si njihove utemeljitve.

Ko govorimo o pokovki, govorimo o polnozrnatem zdravem živilu. Seveda pa je pri tem ključna pravilna priprava. "Raziskave so pokazale, da naj bi pokovka vsebovala tudi polifenole v celo večjih količinah kot nekatero sadje in zelenjava. Seveda pa je pomembno, na kakšen način je pokovka pripravljena," pravijo na Inštitutu za nutricionistiko. Pomemben pa je tudi podatek, da je pokovka edino živilo, ki vsebuje nepredelano zrno.

Najpomembnejša je torej priprava. Strokovnjaki svetujejo, da naj le-ta vsebuje čim manj oziroma nič maščobe. Najbolje je pokovko pripraviti kar doma. Vse kar potrebuješ so koruzna zrna in malo soli. Stresi jih v posodo in jih ne mešaj vse dokler ne začnejo pokati. Seveda mora biti posoda med pripravo pokrita. Soliš po lastnem okusu. In kokice so že pripravljene.