spela ponomarenko Odkrito.si

Uspešna slovenska športnica drugič noseča!

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 24. maja

meghan markle Svet24.si

Ne, Meghan Markle ne bodo pustili na miru. Znova ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar šokiral mnoge

indira in teja Njena.si

Indira postala žrtev znane slovenske mamice

Je tvoje perilo vsak dan umazano?

Panika ob pogledu na umazano spodnje perilo.

V času pubertete in najstništva, se je tvoje telo pričelo razvijati in posledično spreminjati. Do sprememb pa ni prišlo samo navzven, ampak so opazne tudi v določenih telesnih procesih. Zato verjamemo, da se v tvojih mislih velikokrat pojavi panika, ko se soočiš z nečim, česar še nisi videla. Men njih se uvrščajo tudi belkaste sledi na tvojih spodnjih hlačkah.

Beli tok, nožnični izcedek ... to je tisti tok, ki velikokrat umaže tvoje spodnje hlačke, tudi takrat, ko nisi niti blizu menstruacije. Brez panike, to je nekaj povsem normalnega in vsakdanjega za prav vsako dekle. Gre za telesno tekočino, ki žal izteka nekontrolirano. Če ti je zaradi tega izcedka neprijetno, ali pa meniš, da je premočan, lahko uporabiš dnevne vložke. Ki so tanjši in skoraj nevidni, njihov glavni namen je predvsem to, da zaščiti tvoje hlačke, saj tvoj izcedek nikoli ne more biti tako močan, kot je recimo menstruacija.

Če se izcedek obarva rumeno ali že skoraj rahlo rjavkasto in če začne neprijetno zaudarjati, potem je čas, da obiščeš zdravnika oziroma ginekologa, če ga že obiskuješ. Lahko je prišlo do glivičnega vnetja ali kakšne druge bolezni splovil, saj se te bolezni ne širijo samo s spolnimi odnosi, ampak lahko do njih pride, zaradi oslabljenega imunskega sistema.

Dokler pa na hlačkah vsake toliko opaziš bel tok, pa si samo ponovi, da je to normalen pojav, s katerim se sreča vsako dekle.