tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

Veliki horoskop 2014 Svet24.si

Horoskop za petek, 21. septembra

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

javno stranišče ptuj Svet24.si

Bo na Ptuju poslej še bolj "smrdelo"?

IMG_5081 Svet24.si

Kemal iz serije Moja boš bo prvič postal očka

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tina maze2 Njena.si

Najboljše poletje Tine Maze

Poljub ni samo eden ...

Če si svojo simpatijo spoznala v drugi državi, je možno, da se poljublja drugače.

Tudi če se uvrščaš med tiste, ki so mnenja, da jih pri poljubljanju nič več ne more presenetiti, obstaja velika možnost, da še ne poznaš vseh načinov takšnega izkazovanja naklonjenost. Z najstnico lahko preveriš, kaj veš in kaj ne. Predstavili ti bomo predvsem načine poljubov, ki jih prakticirajo drugje, v drugih državah ali v drugačnih kulturah. Tako je, ne poljubljajo se vsi na enak način. 

Najbolj pogosti obliki poljubljanja v Sloveniji sta poljub na lice v znak pozdrava in različne verzije poljuba na usta pri kazanju ljubezenske naklonjenosti. Vendar se v vseh državah sveta ali ne morejo ali ne smejo poljubljati na ta način.
Na polarnih območjih se tako ne poljubljajo z jezikom, saj je zaradi zelo hudega mrazu, to skoraj onemogočeno. Tu nastopi posebna tehnika poljubljanja z nosom, ki ji pogosto rečejo tudi pingvinov poljub ali noskanje. Videti pa je to, da se fant in dekle drgneta z nosom.
Na Japonskem in v Indiji poljubljanje v javnosti sicer ni prepovedano, a se večina ljudi s takšnim vedenjem na strinja, saj poljubljanje povezujejo s spolnim odnosom. Si predstavljaš, da fanta ne bi upala poljubiti na lice med sprehodom po parku?
V arabskih državah je prepovedano poljubljanje med neporočenimi posamezniki, tako se tudi fant in dekle ne smeta poljubiti, hkrati ni zaželeno poljubljanje v znak pozdrava.

To so le nekatere značilnosti, ki opisujejo poljubljanje po svetu, si predstavljaš, da fanta ne bi smela poljubiti niti na lice? Če pa bi to storila, bi te vsi obsojali. moraš priznati, da se nam kar lepo gode, kajne?