mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

Poljub ni samo eden ...

Če si svojo simpatijo spoznala v drugi državi, je možno, da se poljublja drugače.

Tudi če se uvrščaš med tiste, ki so mnenja, da jih pri poljubljanju nič več ne more presenetiti, obstaja velika možnost, da še ne poznaš vseh načinov takšnega izkazovanja naklonjenost. Z najstnico lahko preveriš, kaj veš in kaj ne. Predstavili ti bomo predvsem načine poljubov, ki jih prakticirajo drugje, v drugih državah ali v drugačnih kulturah. Tako je, ne poljubljajo se vsi na enak način. 

Najbolj pogosti obliki poljubljanja v Sloveniji sta poljub na lice v znak pozdrava in različne verzije poljuba na usta pri kazanju ljubezenske naklonjenosti. Vendar se v vseh državah sveta ali ne morejo ali ne smejo poljubljati na ta način.
Na polarnih območjih se tako ne poljubljajo z jezikom, saj je zaradi zelo hudega mrazu, to skoraj onemogočeno. Tu nastopi posebna tehnika poljubljanja z nosom, ki ji pogosto rečejo tudi pingvinov poljub ali noskanje. Videti pa je to, da se fant in dekle drgneta z nosom.
Na Japonskem in v Indiji poljubljanje v javnosti sicer ni prepovedano, a se večina ljudi s takšnim vedenjem na strinja, saj poljubljanje povezujejo s spolnim odnosom. Si predstavljaš, da fanta ne bi upala poljubiti na lice med sprehodom po parku?
V arabskih državah je prepovedano poljubljanje med neporočenimi posamezniki, tako se tudi fant in dekle ne smeta poljubiti, hkrati ni zaželeno poljubljanje v znak pozdrava.

To so le nekatere značilnosti, ki opisujejo poljubljanje po svetu, si predstavljaš, da fanta ne bi smela poljubiti niti na lice? Če pa bi to storila, bi te vsi obsojali. moraš priznati, da se nam kar lepo gode, kajne?