slavko ivančič 1 Odkrito.si

Umrla po hudi bolezni, znan Primorec žaluje

astrologija, astrološko, znamenje, horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 20. maja

The Work Petisvet.si

Psihoterapija, kakršne kamere še nikoli niso ...

kmetija1 Svet24.si

Pasti televizijske resničnosti

kraljica Svet24.si

Britanska kraljica ponuja sanjsko službo za zelo ...

SoulGreg Artist Njena.si

Sin slovenskega glasbenika izgubil boj z boleznijo...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Ljubezenske ponudbe dežujejo, Tomaž Bizjak ...

Si zaljubljena v najboljšega prijatelja?

Kaj naj naredim?

Ljubezen je tako zelo zapleteno in kompleksno čustvo, da jo je zelo težko določiti. Predvsem v času preizkušanja le-te, se lahko velikokrat zgodi, da misliš, da te je doletela, čeprav kasneje ugotoviš, da te ljubezen še ni obiskala. Kljub temu pa moraš svoja čustva raziskati in znotraj njih reagirati pravilno.

Se ti je v tej poplavi informacij zgodilo, da si začela razmišljati o tem, da si morda zaljubljena v svojega najboljšega prijatelja, brez skrbi, nisi edina.
Tvoj najboljši prijatelj je oseba s katero preživiš veliko prostega časa, z njem se razumeš, lahko se pogovarjata, te razume, podpira in v tebi ne išče slabih lastnosti. Velikokrat se zgodi, da te brani pred različnimi slabimi stvarmi in da spoštuje tvoje odločitve. Njegov objem je pomirjajoč, jutranji sms pa te spravi v dobro voljo. Verjetno res tvorita odnost, ki bi si ga želela tudi v ljubezenskem razmerju. Pa vse to res pomeni, da si vanj tudi zaljubljena?

Zavdati se moraš, da se lahko fant in dekle razumeta tudi brez ljubezenskih čustev. Zato naklonjenosti in dobrega odnosa ne smeš zamenjati za ljubezen. Morda boš vse skupaj lažje razčlenila, če si boš odgovorila na naslednja vprašanja:
1. Ali na svojega najboljšega prijatelja misliš, tudi ko nista skupaj.
2. Ali se v te misli prikradejo tudi situacije, ki niso samo na prijateljski ravni.
3. Če tvoj prijatelj začne hoditi z drugim dekletom, si ljubosumna, se z njima ne želiš dobiti na kavi, ali si zanj vesela?
4. Si večkrat zaželiš, da bi bil tvoj fant, ali si želiš samo, da bi imela takšnega fanta, kot je on?
5. Si predstavljaš, da bi se med vama dogajalo kaj drugega, kot samo sproščeni pogovori ob sladoledu?

O odgovorih nisi povsem prepričana. Večina jih je nikalnih, pri kakšnem pa ne veš? Potem obstaja velika možnost, da je tvoj najboljši prijatelj resnično samo to - prijatelj!