reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ti zveza škodi?

10. 5. 2018; 08.00
Avtor: Katja Kaja
Teen_dating
Včasih jo moraš pustiti za sabo ...

Obstaja veliko različic razmerij, nekateri se vedno držijo za roke, drugi delujejo bolj prijatelji kot partnerji, spet tretji se hitro sprejo. Vseeno pa je pomembno, da v zvezi uživata oba, ne glede na to, kakšnega tipa je. Kdaj nastane problem? Takrat ko so dekleta slepo zaljubljena in ne želijo stopiti stran.

Včasih pač ne gre. Pa če si še tako želiš, nekatere stvari pač niso usojene. Tvoj trenutni fant je lahko tvoj najboljši prijatelj, lahko ga imaš najraje na svetu, ampak … Prepiri se kar vrstijo. Občutek imaš, da nimaš več lastnega življenja. Vse te moti. Najhuje pa je, da vse prijateljice v svojih zvezah uživajo bolj kot ti. Zakaj si torej ne priznaš, da je mogoče, da ti tvoja zveza morda škodi?
V takšnih primerih moraš slediti določenim korakom, ki ti bodo pomagali ali pobegniti iz takšne zveze ali pa to zvezo rešiti. Najpomembnejše je, da spoštuješ svoje prijateljice. Ne izpuščaj jih iz svojega življenja. Seveda je naravno, da se število vaših snidenj zmanjša, ko ste vse v zvezi. Vseeno to ne pomeni, da je od zdaj naprej tvoja edina družba tvoj fant. Saj veš, le družina in prijatelji so večni. Če jim obrneš hrbet, jih morda ne bo več nazaj. To, da prijateljice obdržiš v življenju, je pomembno tudi zaradi tega, ker se moraš nekomu zaupati. Kdo ti bo lahko po resnici povedal, da si se spremenila? Prijateljice prve opazijo, da nekaj ni tako, kot bi moralo biti. Če ti to povedo one, nekaj pomeni. Njihovo mnenje moraš upoštevati, saj te imajo rade in ti želijo samo najboljše. To, da ti predlagajo spremembo v tvoji zvezi, ne pomeni, da so ljubosumne ali da tvojega partnerja ne marajo. Preprosto ne marajo tvoje zveze.



Jok, jok, jok in še enkrat jok. Ta je velikokrat potreben. Ljudje se v tistem trenutku najbolj sprostimo in nekateri celo lažje razmišljamo. Vendar pretirano jokanje nikakor ni zdravo, prav tako kot je nevarno prav vse, kar je v našem življenju v ogromnih količinah. Jokaš zjutraj, ker ti ni poslal sporočila za dobro jutro. Jokaš čez dan, ker ti ni bil všeč njegov način govora. Jokaš zvečer, ker te je užalil z besedami. Nehaj! To, da se smiliš sama sebi, ti ne bo nikoli pomagalo. Če bi se v zvezi počutila varno in sproščeno, jok ne bi bil na dnevnem redu. Raje ukrepaj in razmisli o resničnih vzrokih za svoje čustvene izpade. Saj res, tu so prijateljice, ki jim lahko zaupaš.

Kdaj pa kdaj moraš vprašati za mnenje. Dekleta smo v zvezi velikokrat zaslepljena. Vseeno pa lahko koga vprašamo o stvareh, ki nas motijo. Povprašaj sestro, brata, prijatelje … Ni se ti treba pritoževati ali opravljati svojega fanta. Lahko podaš samo primere. Recimo: ali je normalno, da fant ne želi, da se družim s sošolkami? Ali pa: ali je normalno, da dekle mori fantova pričeska? Že s preprostimi vprašanji lahko ugotoviš, ali ti gre tvoja zveza na živce ali se samo preveč obremenjuješ.


Čezmerna napetost lahko pripelje do prepirov z drugimi. Tega ne počni, raje se skregaj s svojim fantom. Povej mu vse, kar te moti, ali razloži situacijo, ki te je zmotila v določenem trenutku. Zakaj bi tesnobo prenašala na druge? To, da si nesrečna ti, še ne pomeni, da morajo biti tudi drugi. Še posebej ne, če za prepir z njimi nimaš nikakršnega razloga. Pogovori se raje s svojim fantom. Zaupaj mu, kaj te moti. Morda se določenih stvari sploh ne zaveda in jih bo z veseljem spremenil. Seveda moraš sprejeti dejstvo, da boš pri kakšni stvari morala popustiti tudi sama. Če se z njim ne znaš pogovoriti ali, še huje, če mu ne moreš zaupati svojih skrivnosti in tegob, bo zagotovo nekaj šlo narobe. Fant je oseba, ki te mora najbolje poznati, če takšnega razmerja ne moreta vzpostaviti, je morda čas, da se odločiš za nekaj novega.

Ne glede na to, kaj boš storila, najpomembnejše je, da se usedeš sama s seboj. Vemo, da se sliši čudno, a najprej moraš razčistiti pri sebi. Le tako boš lahko vedela, kako nadaljevati.
1. Ali si se spremenila in ali si si sploh še všeč?


2. Se rada sestajaš s fantom ali ti je že samo srečanje napor?
3. Naredi seznam stvari, ki jih s fantom počneta. Če gresta samo v kino in na sok, potem pa domov, vmes pa se seveda še skregata, nekaj ni v redu.
4. Naredi seznam pozitivnih in negativnih lastnosti svojega fanta. Če bodo na seznamu sami minusi, plus pa bo samo njegov zunanji videz … verjemi, da to ni to. Pozneje naredi še seznam za zvezo. Hitro boš ugotovila, če nekaj ni v najlepšem redu.
5. Pogovarjaj se. Če boš stvari tiščala v sebi, ti to zagotovo ne bo pomagalo.



Pri tvojih letih se še ni treba stoodstotno obvezati. Vendar ti vseeno ni treba trpeti v zvezi, v kateri se počutiš nesrečno. Ni nujno, da je za to kriv ravno fant, lahko sta krivi samo vajini osebnosti ali pa leta, v katerih sta se srečala. Če sta si usojena in je ta fant resnično ljubezen tvojega življenja, se bosta z leti še srečala. Nikakor pa ne smeš že zdaj spreminjati svoje osebnosti, saj ta še ni oblikovana. S fantom lahko vseeno ostaneta najboljša prijatelja. Ko bosta oba dozorela, bo čas, da se ponovno odločita o svoji usodi. Do takrat pa boš imela ob sebi prijateljice, ki ti bodo vedno na voljo.

prejšnji članek
Ariana Grande je zopet samska
Obsedena!
Ariana Grande je zopet samska
naslednji članek
Zagotovljen dvig samozavesti!
Moj life
Zagotovljen dvig samozavesti!
Preberite tudi