nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Nega kože v hladnih mesecih

19. 10. 2023; 02.29
Avtor: K.M.
Sivkin piling

Sivkin piling foto: Pixabay

8 zlatih nasvetov!

1. Lepotni spanec. Koža se najbolje obnavlja ponoči, zato si namesto ponočevanja in dolgotrajnega gledanja televizije čez teden raje privošči uro spanja več. Tako se boš izognila tudi jutranjim podočnjakom.

2. Vlaženje od zunaj in od znotraj. Nekaj časa posveti temu, da najdeš vlažilno kremo, ki je primerna tvojemu tipu kože. Odločaj se za čim bolj naravne izdelke, krema pa naj ne bo premastna, poudarek je na občutku navlaženosti. In tista steklenička vode, ki jo vedno nosiš s seboj? Naj ne bo le za okras, potrudi se, da na dan spiješ vsaj 1,5 litra vode.

3. Vedno odstrani ličila, preden greš spat. Pa naj si še tako utrujena, odstranjevanje ličil pred spanjem je nuja, tako kot umivanje zob, kadar ješ sladkarije. Ki, mimogrede, tudi ne naredijo usluge tvoji polti.

4. Kožo zaščiti pred soncem. Tudi pozimi, ko so dnevi bolj mračni, sonce prodre skozi oblake, pa čeprav ga ne vidiš in čutiš. Da boš preprečila madeže in pigmentna razbarvanja, moraš zaščito uporabljati skozi vse leto, predvsem pa takrat, ko se odpravljaš na smučanje, saj se žarki odbijajo tudi od snega.

5. Piling in maska. Enkrat na teden si privošči poglobljeno nego kože, tako da si napraviš piling kože obraza in telesa. S tem boš odstranila odmrle celice in spodbudila obnavljanje kože. Pilingu naj sledita olje za telo in hranilna maska za obraz, saj bo takrat tvoja koža najbolje vsrkala hranilne snovi.

6. Hladno, ne vroče. Nikoli na obrazu ne uporabljaj vroče vode, ki kožo oropa vlažnosti in z nje pobere naravno zaščito. Obraz predvsem zjutraj umij s hladno vodo, ki te bo zbudila, spodbudila cirkulacijo in zožila pore.

7. Uporabljaj pršilo za obraz. V torbico daj obrazno vodico oziroma pršilo za obraz, s katerim večkrat dnevno osveži kožo, izsušeno zaradi ogrevanja in vremenskih sprememb. Pršilke dobiš v vsaki lekarni in tudi drogeriji in so priročne tudi za takrat, ko si kože dlje časa ne moreš umiti, a si želiš svežega občutka.

8. Daj času čas. Ko najdeš negovalne izdelke, ki ti ustrezajo, jih uporabljaj dlje časa oziroma vsaj tri mesece, pa čeprav si nagnjena k eksperimentiranju. Če boš izdelke za nego nenehno menjavala, ne bodo mogli zares delovati, koža pa bo postala zelo občutljiva in dovzetna za alergične reakcije.

prejšnji članek
Kako zjutraj lažje vstati?
Moj life
Kako zjutraj lažje vstati?
naslednji članek
Kaj je to thrifing?
Lepotičenje
Kaj je to thrifing?
Preberite tudi