pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Jesen je čas za kavbojke

19. 10. 2023; 02.25
Avtor: K.M.
profimedia-0561759465

široke kavbojke, pariz, moda foto: profimedia

Kavbojke so modni kos, ki nikoli ne gre iz mode, jesen pa je letni čas, ko so te največkrat v uporabi. Kako izbrati prave?

Postava v obliki hruške

Če imaš širše boke, spodnji del in stegna ter si ožja v pasu, potem izberi široke kavbojke, ki bodo ustvarile dolgo, neprekinjeno linijo od bokov do gležnjev. Hlače so zasnovane tako, da posnemajo klasične hlače s širokim pasom in udobno prilegajočim se zadnjim delom. Če bi želela posnemati videz skinny kavbojk, ti priporočamo, da raje izbereš kroj s popolnoma ravnimi hlačnicami, ki bodo optično pomanjšale tvojo postavo. Izogibaj se svetlim kavbojkam, ki pozornost usmerjajo v spodnji del tvojega telesa. Vztrajaj pri temnih odtenkih. Žepi na zadnjici naj bodo večji.

Kavbojke foto: Reserved

Si visoka?

Ključno je, da najdeš kavbojke z dovolj dolgimi hlačnicami, ki hkrati ne bodo videti prevelike. Idealno je, da spodnji del pade na tvojo peto, a vemo, da je to težko. Srečo imaš, saj je takrat, ko najdeš dovolj dolge kavbojke, pri tebi sijajen čisto vsak slog. Najboljše pa je, če izbereš čisto ravne ali take, ki so od kolen navzdol nekoliko širše. Morda se lahko nekoliko izogibaš zelo ozkim kavbojkam in tistim, ki posnemajo moški slog hlač. Če v toplejšem vremenu nosiš krajše modele, se izogibaj tistim, ki se končajo pri gležnjih, saj se lahko zdi, kot da nosiš prekratke.

Imaš povsod več oblin?

Uravnotežiti moraš svoje bogate boke, zadnjico in podolgovate noge, hkrati pa na pogled zmanjšati obline. Teh predvsem ne smeš stiskati, saj lahko tako dosežeš nasproten učinek in jih v resnici zgolj poudariš. Izberi kavbojke, ki bodo posnemale obliko tvoje postave. Naj bodo nekoliko širše in ravne. Izogibaj se krajšim krojem, ki lahko tvoje noge naredijo bolj okrogle. Potrebuješ kavbojke, ki segajo skoraj do tal, da so tvoje noge videti nekoliko daljše.

Postava v obliki peščene ure

Če je tvoja postava kot peščena ura, imaš srečo, saj so tvoje prsi nekoliko večje, spodnji del pa ima obline. Za to postavo so primerne kavbojke, ki se pri zadnjici malo razširijo in nato nekoliko padejo ob nogah, pri kolenih pa kroj postane malce širši. Širši spodnji del odlično dopolnjuje tvoje širše boke, udoben kroj pa pomaga poudariti tvoje atribute.

prejšnji članek
Kaj je to thrifing?
Lepotičenje
Kaj je to thrifing?
naslednji članek
Lepotni izdelki ustvarjeni samo zate!
Lepotičenje
Lepotni izdelki ustvarjeni samo zate!
Preberite tudi