Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Odtenki ličil glede na barvo las

20. 8. 2022; 08.00
Avtor: K.M.
rdeci lasje

Rdeči lasje foto: Pexels/Thiago Schlemper

Idej za ličenje imaš zagotovo že kar nekaj, da pa se boš lažje odločila, naj ti namignemo, kakšne barve so še posebej primerne za temnolaske, svetlolaske in rdečelaske.

Temni lasje (rjavi ali črni):
Zelo primerna so senčila za oči, ki vsebujejo rdeč ali rumen odtenek, čudovita pa boš tudi v barvi rožnatega ali rdečega zlata. Za obrvi izberi svinčnik z nežno sivorjavim odtenkom (pri hladnejši barvi las) ali toplo srednje rjavo barvico (za toplejše tone). Rjavolaskam pri rdečilu za lica najbolje pristajajo odtenki rožnate. Izogibaj se marelični barvi, ker bo na tebi videti zelo medlo, previdna pa bodi tudi pri oranžni, še posebej če tvoja polt ni brez napak. Bronzer v nežnem bronasto rjavem tonu bo odlično poživil polt, nanesi pa ga v majhnih količinah, saj bo obraz sicer preveč umazano rjav ali sijoč. Če si lahko kdo omisli izrazito rdečo barvo na ustnicah, so to rjavolaske in črnolaske. Takšna barva bo na tvojih ustnicah videti preprosto čudovito. Rjavolaskam zelo dobro pristaja tudi rožnata v barvi maline, črnolaske pa boste zasijale s temnejšo vijoličasto šminko.

Svetli lasje (blond do peščeno rjavi):


Svetlolaske imate po navadi tudi svetlo polt, ki mora biti sijoča in brezhibna, saj so vse napake (rdečica, nečista koža) veliko bolj opazne kot pri drugih. Na očeh se izogibaj močnim rožnatim barvnim odtenkom, da ne boš videti kot barbika. Veliko primernejše so pastelne barve v rožnati, bleda vijoličasta in topli zlato rjavi odtenki. Kaj pa rdečilo za lica? Rožnati odtenki so pri svetlolaskah čudežno sredstvo za sijočo polt. Če so tvoji lasje svetlo blond, ti priporočamo izbiro svetlih rožnatih rdečil, pri zlato blond laseh pa posezi po močnejših rožnatih odtenkih in barvi breskve v kombinaciji z zlato. Previdna pa bodi pri bakrenih rdečilih, ki te lahko naredijo preveč bledo. Puder in bronzer v rjavi bronasti barvi uporabljaj le v majhnih količinah. Na tvojih ustnicah bodo najlepši nežno rožnati ali koralni odtenki, povsem dovolj pa je tudi svetleč glos. Če imaš temnejše blond ali peščeno rjave lase, pa ti res lepo pristaja šminka v barvi jagode.

Oranžni in rdeči lasje:
Odlični so vsi zlati in bakreni odtenki pa tudi hladna barva španskega bezga. Maskara je pri rdečelaskah obvezna, vendar ne nujno črna; včasih je boljša rjava. Obrvi ne smejo biti pretemne, najboljši so topli rjavo rdeči toni, rdečilo za lica pa naj bo opečnato, koralno ali marelično. Izogibaj se rožnati barvi, ki se z rdečo barvo las ne ujema. Ustnice bodo najlepše v barvi rdečih koral ali marelični barvi, zelo lepi pa so tudi vsi naravni toni ustnic. Če je preostali obraz bolj skromno naličen, pa si privošči močno rdečo šminko, ki ti zelo lepo pristaja in poudari rdeče odtenke v laseh.

prejšnji članek
Pevska zvezda Ines Erbus zasebno preprosto dekle
Obsedena!
Pevska zvezda Ines Erbus zasebno preprosto dekle
naslednji članek
Prešernov Povodni mož dobil novo pop-rock preobleko
Obsedena!
Prešernov Povodni mož dobil novo pop-rock preobleko
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija