Karlo, Oljačič, Ljubljana, Svet24.si

Pogrešan je 44-letni Karlo Oljačič

toča, brdo, ljubljana Svet24.si

VIDEO: Toča klestila tudi v Ljubljani

1673881882-s2f18335-2-1673881832333 Necenzurirano

Kaj Bratušek in Han pozabljata, ko delata novo ...

robert golob janez jansa bobo Reporter.si

Golob gunca afne, Janša pa vodi zarotniški forum...

bogatinov Ekipa24.si

Bogatinov se je pritožil na sklep NZS, hkrati pa ...

Medtem ko še vedno večina Britancev podpira monarhijo, se vse več ljudi, zlasti mladih, nagiba k rep Odkrito.si

Toliko denarja morajo Britanci dati za kraljevo ...

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Izbranka Jana Oblaka do uspeha kariere, nato pa ...

Hladna jutra, nizke temperature in deževje-kako takrat ukrotiti lase?

Še zmeraj se prebujamo v hladna jutra, ko se brez kape raje ne odpravljamo od doma. Temperaturne razlike, ko prehajamo z mraza na toplo, pa preizkušajo tudi naše lase. A če bomo imeli v rokavu skrito kakšno dobro zvijačo, njihov videz ne bo trpel.

Striženje

Striženje

Foto: Dreamstime

Leteči lasje

Naelektreni lasje, ki se okoli naše glave dvigujejo v strašljivo podobo razkuštranega strašila, so mora hladnih zimskih dni, ko brez kape preprosto ne gre, pod njo pa se lasje, žal, naelektrijo. Vsak trud, da si zjutraj uredimo spodobno frizuro, je zaman, če si bomo na glavo poveznili pokrivalo. Pa je res tako brezupno? Pomaga že redna in nekoliko izdatnejša nega z balzamom za lase, a težave se je najbolje lotiti pri koreninah. Glavni razlog za naelektrene lase je material, iz katerega je narejena kapa – ali pa tudi šal. Več ko je poliestra, bolj bodo lasje štrleli v zrak. Raje investirajmo v kapo iz volne, pa bodo težave z naelektrenimi lasmi minile.

lasje
Sušenje las s sušilnikom zelo škoduje, zato si jih posuši naravno, kadar je le mogoče.
Dreamstime

Razcepljene konice

Še posebej dolgolaskam je težko pozimi ohranjati zdrave lase. Zaradi mraza smo oviti v plasti debelih – in tudi bolj grobih – oblačil. Konice dolgih las se tako nenehno drgnejo ob šale in puloverje. Na otip sicer prijetno mehke tkanine, a za lase pregrobe. Rešitev je preprosta in stilsko zanimiva: lase pozimi čim pogosteje spenjajmo v figo, rep, spletimo v kite ter oblikujemo različne dvignjene frizure, saj lase tako najvarneje zaščitimo pred poškodbami. Pa še pred vetrom, ki ga letošnjo zimo ni malo, bodo skriti.

nega-las, lasje
lasje , nega
profimedia

Tudi suhi šampon je lahko rešitev

Si v manj hladnih, že skoraj pomladnih dneh radi privoščimo zgolj trak čez ušesa? Zagotovo je to prava popestritev zimskega videza, ampak kaj ko so lasje na čelu zaradi traku povsem potlačeni. Uporabljajmo suhi šampon, ki v trenutku lase dvigne, osveži in jih naredi bujne. Striktno upoštevajmo navodila proizvajalca: šampon razpršimo na lase z razdalje 20 cm, ga vtrimo s krožnimi gibi, nato pa lase razčešimo.

lasje, poletje, veter
Veter v laseh
Dreamstime

Težave s kodri zaradi vetra

V vetrovnem vremenu, pomešanem z dežjem, nas dežnik prav nič ne ščiti pred skuštranostjo. Veter se nagajivo igra z lasmi, in ker svoje doda še vlaga, se prameni kaj hitro zavozlajo. Kadar je napovedano vetrovno in deževno vreme, si nanesimo na lase specialna sredstva, ki niso namenjena spiranju ter ostanejo v laseh. Nanašamo si jih na še mokre lase, ki smo jih le na rahlo otrli z brisačo. Na voljo so tudi tako imenovani antifrizz negovalni izdelki za lase, ki jih ščitijo pred vozlanjem. Tudi tanka plast laka za lase zaščiti frizuro pred vetrom, lasem pa podari lep sijaj.