reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kdaj prvič h kozmetičarki?

21. 1. 2022; 12.55
Avtor: K.M.
20190107-Martina-fullsize-14

"Dobra kozmetičarka je že na pol dermatolog," pravi Martina. foto: osebni arhiv

Če si tudi ti ena od tistih, ki ji mozoljčki povzročajo preglavice, in se ti zdi, da si preizkusila že vsa sredstva proti njim, ki jih drogerije ponujajo, vendar brez uspeha, potem si zagotovo že pomislila na obisk kozmetičarke. V tem članku ti bomo povedali vse, kar želiš vedeti o prvem obisku.

Na žalost ne moreš pričakovati, da bodo po obisku tvoji mozoljčki čudežno izginili. Vendar pa se lahko z obiski in vestnim upoštevanjem navodil, ki ti jih bo dala kozmetičarka, stanje tvoje kože bistveno izboljša. Cilji so odstraniti masten videz, zožiti pore, uravnati izločanje loja ter preprečiti vnetja in nastanek mozoljev. Obisk kozmetičarke vsekakor ni nujen, je pa priporočljiv, saj pregleda kožo in določi njen tip, na podlagi katerega ti priporoči ustrezno nego kože in izdelke, ki so za tvojo kožo najprimernejši. Vendar so tudi redni obiski kozmetičarke neučinkoviti, če ne boš spremenila določenih navad. Tu je predvsem pomembno redno čiščenje obraza zjutraj in pred spanjem, uporaba tonika, dovolj gibanja in pravilna prehrana. Izogibati se je treba čokoladi, pokovki, beli moki in ocvrtim jedem. Namesto tega v svoj jedilnik vključi sadje in zelenjavo ter popij čim več vode.



Kdaj?
Obisk je najbolj priporočljiv po menstruaciji, saj se med njo koža še čisti. Po končani storitvi bo tvoja koža razdražena in rdeča. Sicer se v enem dnevu pomiri, vendar vseeno priporočamo, da kozmetičarke ne obišči, če imaš naslednji dan načrtovan kakšen pomemben dogodek. Obisk raje načrtuj teden dni prej.

Fotografija je simbolična. foto: Profimedia



Kateri salon izbrati?
Izberi kozmetični salon z zmernimi cenami. Prednost daj tudi tistim, ki so že preverjeni in jih je katera od tvojih prijateljic ali znank pohvalila. Predvsem pa je pomembno, da izbereš salon, kjer je kozmetičarka prijetna in si bo vzela čas zate.

Pred obiskom
Za obisk ni potrebna vnaprejšnja priprava ali nega. Lahko prideš tudi z ličili, saj jih kozmetičarka odstrani.

Kako pogosto moraš obiskovati kozmetičarko?
To je odvisno od vsakega posameznika. Nekaterim se koža izboljša že po nekaj obiskih, drugi morajo priti večkrat. Priporočajo od štiri do deset obiskov. Z upoštevanjem nasvetov, ki ti jih poda kozmetičarka, pa se lahko stanje izboljša tudi že po prvem obisku.

PRVI OBISK:
Ob prvem obisku izpolniš evidenco, kjer te kozmetičarka temeljito izpraša o tvojih življenjskih navadah, na primer: kaj ješ, s čim se ukvarjaš, ali si na kaj alergična, katere izdelke za nego kože uporabljaš … To evidenco potem hrani za naslednje obiske. Kozmetični saloni se nekoliko razlikujejo med seboj in morda bo tvoja kozmetičarka izpustila kakšno stvar. Praviloma pa obisk kozmetičarke vsebuje vse, kar je zapisano.

Kožo očisti in nevtralizira s tonikom in jo pod povečavo podrobno pregleda:
- preveri občutljivost kože za dotik,
- preveri občutljivost pripravkov – na dlan ali dekolte ti nanese manjšo količino izdelka, ki ga bo uporabila na obrazu; tako preveri morebitne reakcije na izdelek,
- opravi test za ugotavljanje mastnosti kože,
- opravi test za ugotavljanje stanja por in žil,
- preveri napetost kože – tonus oziroma količino vode,
- preveri debelino kože,
- preveri barvo in prekrvljenost,
- preveri stanje gub – gube so lahko mimične ali starostne,
- preveri poraščenost,
- preveri pigmentacijo,
- ugotovi tip kože – koža je lahko normalna, suha, mastna ali mešana. 

prejšnji članek
#poolnoodle
TikTok
#poolnoodle
naslednji članek
Pripravljena na smučanje?
Moj life
Pripravljena na smučanje?
Preberite tudi