Ruski predsednik Vladimir Putin Svet24.si

VIDEO: Putin naj bi imel tri dvojnike, po tem jih ...

Ragnitz, neznan plin Svet24.si

FOTO: Alarm streljaj od slovenske meje, na nebu se...

Branko Marinič Necenzurirano

Župan skriva, komu je prodal zemljo, ki jo ...

ales-primc_bobo Reporter.si

Še en Primčev referendum ni mogoč: pridružitev...

cene prevc pm Ekipa24.si

Presenečenje! Eden najboljših Slovencev se ...

Anamarija snemanje Njena.si

Koliko ur na dan snemajo Exatlon?

nzs tk Ekipa24.si

NZS na pomoč pri predsedniških volitvah! ...

Katera metoda depilacije najmanj boli?

Dlačice? Zdi se, da se jih vse želimo znebiti za vedno. A ker se vse ne rodimo »golonoge«, zahtevajo gladke noge, roke in intimni deli precej pozornosti. Možnosti za gladko kožo je veliko. Katera je najprimernejša za vašo dlako, kožo in vaš življenjski slog, pa presodite sami.

depilacija, lepe gladke noge, ženska

depilacija, lepe gladke noge, ženska

Foto: Dreamstime

LASERSKA DEPILACIJA

 • ZA: Je najučinkovitejša in najdolgotrajnejša metoda. Po določenem številu tretmajev – z dobrim laserjem okoli šest (odvisno od poraščenosti) – se za dolgo znebimo dlačic, nato pa ga ponovimo približno enkrat do trikrat na leto (odvisno od dlačic).
 • PROTI: Zelo draga, boleča in ob neupoštevanju pravil tudi nevarna depilacija; vsaj mesec po njej se moramo izogibati soncu, da ne pride do nevarnih opeklin. Ob odstranitvi velike količine dlak se v telesu nabere veliko toksinov, ki obremenijo telo in lahko oslabijo imunski sistem.

  LASER, DEPILACIJA
  LASER, DEPILACIJA
  Dreamstime

EPILATORJI

 • ZA: Dlačice izpulijo, zato je depilacija z njimi potrebna le približno enkrat na dva do štiri tedne (odvisno od vrste in hitrosti rasti dlačic), uporabljamo pa jih lahko skoraj vsak dan – s tem sproti populimo najmanjše dlačice in za depilacijo porabimo manj časa, predvsem pa si prihranimo neprijetne bolečine, saj je dlačic ob pogosti epilaciji manj, pa tudi krajše so.
 • PROTI: Odstranjevanje z njimi je boleče. Najbolj neprijetne so vse vrasle dlačice, ki ostajajo po odstranjevanju; pred uporabo epilatorjev je zato dobro, da naredite piling, ki pa vraslosti dlačic, sploh če ste nagnjeni k njej, vseeno ne bo popolnoma preprečil. Prvi dan po depilaciji se je treba izogibati soncu.

  epilator, noge, depilacija
  Če se epilirate, bodo vaše noge gladke dlje kot po britju.
  Dreamstime

BRITVICA

 • ZA: Hitra in neboleča depilacija, ki jo lahko opravite mimogrede kar pod prho.
 • PROTI: Če niste previdni, se lahko urežete. Dlake zrastejo zelo hitro (že naslednji dan oziroma v treh dneh, odvisno od dlake), saj so vse enake dolžine in zaradi reza britvice ostrejše kot pri drugih vrstah depilacije.

  britje nog, noge
  S čezmerno poraščenostjo se dandanes ni težko spopasti; dlak se je mogoče za vse večne čase znebiti z električnim odstranjevanjem oziroma epilacijo z elektrolizo.
  Profimedia

PRAŠKI ZA DEPILACIJO IN UPOČASNITEV RASTI DLAK

 • ZA: Preprost in neboleč nanos. Po nekaj nanosih dlačice začnejo rasti počasneje in so vse redkejše.
 • PROTI: Sestavine v prašku, ki povzročajo, da dlake odpadejo, rastejo počasneje in v manjših količinah, niso najprijaznejše našemu telesu.

IPL-APARATI

 • ZA: Dlačic nas rešujejo s svetlobnimi impulzi. Poraščenost je vse manjša, dlačice so nežnejše.
 • PROTI: Ni brez bolečin. Aparati niso poceni, zato je pomembno, da preverite njihovo kakovost in izkušnje drugih uporabnic. Preden se odločite za nakup, jih je vredno preizkusiti.

SMOLE, VOSKI, SLADKORNE DEPILACIJE

 • ZA: Dlake bodo po depilaciji zrasle šele čez tri do pet tednov; po njej ni toliko vraščenih dlačic kot po odstranjevanju z epilatorji. Za domačo uporabo se najbolje obnesejo trakovi, v salonu pa povprašajte za nežnejše različice smol, če imate občutljivo kožo. Če prisegate na ekološke izdelke, jih boste našli med sladkornimi depilacijami in nekaterimi smolami.
 • PROTI: Če je vaša koža zelo občutljiva, dlake pa močne, je lahko koža po depilaciji videti kot pri oskubljeni kuri. Depilacija je boleča, po njej vsaj en dan ni pametno iti na sonce. Med posameznimi depilacijami je treba počakati, da dlake zrastejo na ustrezno dolžino.

  profimedia-0009526074.jpg
  depilacija vosek
  profimedia

BRIVNIK

 • ZA: Hitra in neboleča depilacija; ni bojazni pred urezom kot pri britvici.
 • PROTI: Dlačice zrastejo še hitreje kot po odstranjevanju dlačic z britvico.

KREME ZA DEPILACIJO

 • ZA: Neboleče odstranjevanje dlak, ki ga opravite mimogrede.
 • PROTI: Sestavine, ki topijo dlake, niso najprijaznejše našemu telesu, obenem pa njihov neprijeten vonj še ves dan ostane na koži in v kopalnici. Dlake zrastejo hitro tako kot po britju, torej bo vaša koža ostala gladka le dva do štiri dni, odvisno od dlake. Občutljiva koža se lahko odzove z alergijsko reakcijo.

  depilacijska krema, depiliranje
  Depilacijske kreme so preproste za uporabo, a puščajo za sabo smrad.
  Dreamstime