oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

loto, bavarska. 6aus49 Svet24.si

Skoraj mesec dni je denarnici nosila bogastvo

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

smrt Dobra karma

Umrli se vračajo v naše sanje, da nam prinesejo ...

marko vozelj nm Njena.si

Šok: Marko Vozelj na nujni operaciji

Vsak dan uporabljaj kremo z zaščito pred soncem

V zadnjih letih si se že naučila, da moraš kremo z zaščitnim faktorjem uporabljati tako poleti kot pozimi, ko se odpraviš v visokogorje. Resnica pa je takšna, da bi te kreme morala uporabljati čisto vsak dan.

sončenje

sončenje

Foto: Dreamstime

Si vedela, da obstaja kozmetični izdelek, ki deluje takoj zatem, ko ga naneseš na kožo, in skrbi za to, da je tvoja koža videti zdrava, preprečuje nastanek gubic in zagotavlja mladosten videz? Ne, v mislih nimamo čudežnega napoja, temveč preprosto kremo z zaščitnim faktorjem pred UV-sončnimi žarki. 

Vse več dermatologov namreč priporoča, da kreme z zaščitnim faktorjem (SPF) naneseš tudi pod ličili, če jih seveda uporabljaš. Uporaba takšnih krem se je v zadnjih letih odlično zakoreninila v poletnih mesecih in pa tudi v pozni pomladi in zgodnji jeseni, ko občutimo moč sonca. Številne ste se že navadile, da kremo z zaščitnim faktorjem uporabljate tudi, ko se odpravite v visokogorje in na smučišča, ko se sončni žarki odbijajo od snežne podlage. Vseeno pa je čas, da zaščitne kreme začneš uporabljati tudi v svoji vsakdanji lepotni rutini. Preveri, zakaj! 

Sončni žarki so vseprisotni
Vpliv sončnih žarkov oziroma UV-žarkov se ne občuti zgolj v mesecih, ko je to očitno, saj lahko kar 80 odstotkov nevarnih žarkov prodre do tvoje kože tudi v oblačnem dnevu. Še več pa je dni, ko te sonce ujame nepripravljeno, ko si mislila, da bo vreme oblačno. Zato to prepreči in kremo uporabljaj vsak dan. Prednosti kreme z zaščito pred sončnimi žarki
1. Preprečuje prezgodnje staranje kože. Sončni žarki namreč močno poškodujejo tvojo kožo, kar povzroči razbarvanje, razgradnjo kolagena, pospeši nastanek gub …
2. Pomaga ohraniti enakomerno polt kože. Krema z zaščito pomaga preprečiti razbarvanje polti in temne lise, ki nastanejo kot posledica poškodb zaradi sonca. To boš največkrat opazila takrat, ko boš soncu dlje in bolj izpostavljena. Če kreme ne boš uporabljala, se bo tvoja koža prej oluščila, kar bo še večkrat povzročilo neenakomerno polt. 
3. Kreme zmanjšajo možnosti za nastanek nekaterih bolezni, najpomembnejše pa je, da zmanjšajo možnosti za nastanek kožnega raka. 

Kako kremo z zaščito vnesti v vsakodnevno rutino? 
Seveda lahko izbereš izdelke, ki jih že tako uporabljaš, izbereš lahko vlažilno kremo z zaščito ali pa obarvane kreme za korekcijo. Vseeno je najbolj učinkovito, če uporabiš kremo z zaščito SPF z zaščitnim faktorjem vsaj 30. Kremo nanesi na vse predele, ki bodo izpostavljeni soncu, predvsem ne pozabi na dekolte, vrat in ušesa. Ne pozabi pa je nanesti na obraz niti takrat, ko se boš naličila.