Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Modni trend: Kombinacija oranžne in rožnate

7. 11. 2020; 11.28
Avtor: K.M.
Oranžna, fuksija, ličenje (2)

Oranžna, fuksija, ličenje foto: Shutterstock

Čeprav na prvi pogled ne delujeta kot celota, je kombinacija oranžne in rožnate barve tisti trend, ki ga moraš vključiti v svoje modne kombinacije.

Kombinacija je pot v svet mode našla že v lanski zimski sezoni, letos pa se bo trend zagotovo pojavil v vseh lepotnih in modnih smernicah. Barvi se je v preteklosti le redko kombiniralo, saj sta na barvnem krogu zelo blizu, zato nista bili nikoli logična izbira. Vseeno pa skupaj delujeta več kot odlično. Vse večkrat ju uporabljajo v različnih oblikovalskih smernicah ter predvsem v svetu mode in lepote. Modne navdušenke bodo sicer ta trend našle tudi v modnih kombinacijah iz 80. let prejšnjega stoletja oziroma v obdobju okoli leta 2000, vseeno pa sta barvi največji preboj dosegli ravno v lanski jeseni. 

Taylor Swift foto: Profimedia

Pravi odtenek


Pri tej kombinaciji moraš biti pozorna na odtenka, ki ju boš kombinirala. Najbolj se ujemata intenzivni, vpadljivi, a hkrati svetli rožnata in oranžna. Torej oranžna v barvi pomaranče in rožnata v odtenku fuksije. 

Pomembne podrobnosti
Čeprav gre za zelo modno barvno kombinacijo, moraš biti pri izboru vseeno nekoliko pazljiva in ne smeš dopustiti, da si na koncu videti kot dekle, zavito v ovitek sadnega bombona. Barvi odlično izpadeta skupaj, če je en kos oblačila v eni barvi in drugi kos oblačila v drugi. Hkrati je kombinacija odlična, če je ena barva glavna, druga pa obarva podrobnosti. Ne pozabi na modne dodatke. Enobarvna obleka in torbica v drugi barvi – to bo modna kombinacija, s katero boš privabljala poglede in naredila pravo modno potezo. 

Oranžna, fuksija, ličenje foto: Shutterstock

Oranžna, fuksija, oko foto: Shutterstock



Ličenje

Kombinacija je zelo priljubljena tudi v svetu ličenja, predvsem takrat, ko govorimo o lakih za nohte in senčenju vek. Pri nohtih sta najpogostejši kombinaciji, ko nekaj nohtov obarvaš v eno barvo, samo enega ali dva pa v drugo, ter tako imenovani 'ombre' način lakiranja, le da oranžna predstavlja najsvetlejšo in se počasi prelije v rožnato. Ob pravi priložnosti pa kombinacija oranžne in rožnate predstavlja tudi zelo drzno ličenje vek, ki pa ni priporočljivo za vsakdanji videz, temveč za bolj svečane trenutke.

prejšnji članek
Rok Piletič (BQL) za svoj rojstni dan obdaril oboževalce
Obsedena!
Rok Piletič (BQL) za svoj rojstni dan obdaril oboževalce
naslednji članek
Kako živeti izpopolnjeno in mirno življenje po metodi Louise Hay
Obsedena!
Kako živeti izpopolnjeno in mirno življenje po metodi Louise Hay
Preberite tudi