bojana-ksela-rose Svet24.si

Napovedali so ji, da ne bo imela otrok, zdaj je ...

Lola Montemaggi Svet24.si

Osemletno Mio našli v zapuščeni švicarski ...

roki kocevje ne moze nam niko nista pl Reporter.si

Romske tolpe terorizirajo Kočevje: umori, kraje, ...

testiranje, bris, koronavirus, ljubljana Svet24.si

Znani nedeljski podatki, toliko so jih "polovili" ...

POL299890221467 Necenzurirano

Bojan Požar le dobil plačilo za podporo vladi

Obleka varteks com Odkrito.si

Na Hrvaškem izdelali moško obleko s ...

1sanjski moški tekmovalke Njena.si

Tekmovalke so mislile, da je sanjski moški Franko...

Modni trend: Kombinacija oranžne in rožnate

Čeprav na prvi pogled ne delujeta kot celota, je kombinacija oranžne in rožnate barve tisti trend, ki ga moraš vključiti v svoje modne kombinacije.

Oranžna, fuksija, ličenje

Oranžna, fuksija, ličenje

Foto: Shutterstock

Kombinacija je pot v svet mode našla že v lanski zimski sezoni, letos pa se bo trend zagotovo pojavil v vseh lepotnih in modnih smernicah. Barvi se je v preteklosti le redko kombiniralo, saj sta na barvnem krogu zelo blizu, zato nista bili nikoli logična izbira. Vseeno pa skupaj delujeta več kot odlično. Vse večkrat ju uporabljajo v različnih oblikovalskih smernicah ter predvsem v svetu mode in lepote. Modne navdušenke bodo sicer ta trend našle tudi v modnih kombinacijah iz 80. let prejšnjega stoletja oziroma v obdobju okoli leta 2000, vseeno pa sta barvi največji preboj dosegli ravno v lanski jeseni. 

Taylor Swift, oranžna, fuksija.jpg
Taylor Swift
Profimedia

Pravi odtenek
Pri tej kombinaciji moraš biti pozorna na odtenka, ki ju boš kombinirala. Najbolj se ujemata intenzivni, vpadljivi, a hkrati svetli rožnata in oranžna. Torej oranžna v barvi pomaranče in rožnata v odtenku fuksije. 

Pomembne podrobnosti
Čeprav gre za zelo modno barvno kombinacijo, moraš biti pri izboru vseeno nekoliko pazljiva in ne smeš dopustiti, da si na koncu videti kot dekle, zavito v ovitek sadnega bombona. Barvi odlično izpadeta skupaj, če je en kos oblačila v eni barvi in drugi kos oblačila v drugi. Hkrati je kombinacija odlična, če je ena barva glavna, druga pa obarva podrobnosti. Ne pozabi na modne dodatke. Enobarvna obleka in torbica v drugi barvi – to bo modna kombinacija, s katero boš privabljala poglede in naredila pravo modno potezo. 

Oranžna, fuksija, ličenje (1).jpg
Oranžna, fuksija, ličenje
Shutterstock

Oranžna, fuksija, oko.jpg
Oranžna, fuksija, oko
ShutterstockLičenje

Kombinacija je zelo priljubljena tudi v svetu ličenja, predvsem takrat, ko govorimo o lakih za nohte in senčenju vek. Pri nohtih sta najpogostejši kombinaciji, ko nekaj nohtov obarvaš v eno barvo, samo enega ali dva pa v drugo, ter tako imenovani 'ombre' način lakiranja, le da oranžna predstavlja najsvetlejšo in se počasi prelije v rožnato. Ob pravi priložnosti pa kombinacija oranžne in rožnate predstavlja tudi zelo drzno ličenje vek, ki pa ni priporočljivo za vsakdanji videz, temveč za bolj svečane trenutke.