irwin-jacobs Svet24.si

Medicinska sestra odkrila trupli poslovneža in ...

ana, mihail-presnov Svet24.si

FOTO: Ana in njen bratec umirala v skrinji, medtem...

polnar, simonovic. hrsak dz Svet24.si

Simonovič in Hršak sta glasovala proti

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

meja, mejni prehod, slovensko-hrvaška meja Necenzurirano

Če se cepite še tretjič, za 14 dni pozabite na ...

Princ Charles Odkrito.si

Princ Charles - Zlomljen. TO je razkril!

zahovic mm Ekipa24.si

ZLATKO ZAHOVIĆ o razmerah v LJUDSKEM VRTU: Da, z ...

Znaki, da nosiš napačno številko modrčka

Če sumiš, da nosiš napačno številko modrčka, to verjetno tudi drži. Modrčki, ki se slabo prilegajo, so manj udobni in ne ponujajo podpore, ki bi jo morali, kar pa je tudi njihov glavni namen.

Po enem letu modrček obvezno zavrzite. Naj ta pomlad temeljito očisti vaše omare.

Po enem letu modrček obvezno zavrzite. Naj ta pomlad temeljito očisti vaše omare.

Foto: ps

Kljub temu da ženske večino življenja preživimo v modrčkih, je le redkim jasna zgodba, ki se skriva za pravo velikostjo. Predvsem ker različne znamke ponujajo različne oznake za velikosti, hkrati pa se te razlikujejo glede na model, proizvajalca in včasih celo sezono. Vse je tako zmedeno, da je resnica takšna, da večina žensk, predvsem pa deklet na koncu dneva nosi napačno številko. Najboljše je, če v vsaki trgovini modrček pred nakupom preizkusiš in vidiš, ali ti je dejansko prav, ob tem pa moraš slediti nekaterim smernicam. 

1. Naramnice lezejo z ramen
Preden boš zamenjala vse modrčke, najprej preveri, ali se da velikost naramnic še nekoliko prilagoditi, saj lahko že s tem preprečiš, da bi še naprej polzele po rokah navzdol. Morda so se zgolj razrahljale med pranjem ali pa so se raztegnile, kar pa lahko s prilagajanjem urediš. Če ti kljub temu lezejo dol, to pomeni, da modrček ne ponuja nikakršne opore. Morda bi morala kupiti manjšo številko. 

2. Prsi silijo na plan
Če ti prsi silijo iz modrčka (pod, nad ali ob strani), je ta zagotovo premajhen. Ta težava nastane predvsem pri tistih, ki imate večje in polnejše prsi. 

3. Košarica je nagubana in vrečasta 


Ko je košarica prevelika za tvoje prsi, se tkanina velikokrat naguba. Preizkusi modrček z manjšo košarico. 

4. Modrček imaš zapet na zadnjem kaveljčku 
Nov modrček bi ti moral biti prav, če ga nosiš zapetega na prvem kaveljčku, če ga že od začetka nosiš zapetega na zadnjem, je njegov obseg že v osnovi prevelik. Sčasoma lahko sicer premikaš zapenjanje po kaveljčkih, saj se tkanina raztegne, a seveda tudi zadnji kaveljček po dolgotrajni uporabi ni več primeren, zato moraš modrček prej ali slej zamenjati. 

5. Modrček se premika 
Ko upoštevaš vse nasvete, imaš prilagojeno dolžino naramnic in je videti, kot da ti modrček resnično pristaja, obstaja še en način, kako lahko preveriš, ali ti je prevelik. Postavi se s hrbtom proti ogledalu in se delno zasukaj, tako da se vidiš v njem. Če se modrček medtem premakne, ti je prevelik. 

6. Po nošnji ostajajo rdečkaste črte
Če na predelu ramen in pod pazduho zaradi modrčka ostajajo rdečkaste črte, ti je ta zagotovo pretesen. Če si ga sama preveč zategnila, potem poskrbi za razrahljane naramnice in zapenjanje na prvem kaveljčku, v nasprotnem primeru pa potrebuješ večjo številko.