mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Klasična modra – barva, ki navduši

27. 10. 2020; 07.00
Avtor: K.M.
Klasicno modra_shutterstock_top

Klasično modra foto: Shutterstock

Podjetje Pantone, znano po svojem sistemu usklajevanja Pantone, katalogu barv, ki ga večinoma uporabljajo v grafiki, arhitekturi, gradbeništvu in modi, je za barvo leta izbralo klasično modro oziroma barvo pod oznako Pantone 19-4052 TPG Classic Blue.

»Klasična modra nas navdihne, da pogledamo prek očitnih stvari in razširimo svoje mišljenje. Postavi nam izziv, da mislimo globlje, poveča našo perspektivo in začne komunikacijo. Živimo v času, ki zahteva zaupanje in vero. Pantonova klasična modra pomeni takšno stalnost in samozavest, je trdna in zanesljiva, modra, na katero se lahko vedno zanesemo,« je o letošnjem izboru povedala Leatrice Eiseman, izvršna direktorica inštituta Pantone. Podjetje barvo leta izbere na podlagi premišljenega proučevanja in analize trenutnih trendov. Gre za analizo glasbene in filmske industrije, potovanj, umetniških kolekcij, novih umetnikov, mode, oblikovanja, notranje opreme, življenjskega sloga in tudi socialno-ekonomskih stanj. Ta klasični odtenek pa lahko tudi ti vključiš v svoje življenje. Kako? Preveri naše predloge. 

Lak foto: Shutterstock

Moda
Barva leta 2020 je zate gotovo najbolj aktualna v modnem smislu. Svoj slog lahko s to barvo odlično izpopolniš, saj jo lahko kombiniraš z različnimi modnimi kosi, materiali in tudi barvami. 

Športni copati Converse, Intersport, 64,99 EUR
Klasična modra je že dolgo priljubljena med športnimi in športno-modnimi copati. 

Superge foto: Promocijski material


Pulover H&M, 14,99 EUR
V modi so še vedno preveliki, nekoliko fantovski puloverji, ki so seveda krojeni za dekliško postavo. Če bodo modri ali vsaj delno modri, bo tvoja modna izbira popolna. 

Pulover foto: Promocijski material


Plašč iz umetnega krzna, www.asos.com, 34,49 EUR
Plašči v tako imenovanem slogu »medvedka« so trenutno zelo v trendu, zakaj ga ne bi imela kar v klasično modri barvi? Namig: gre za barvo leta 2020, zato bo v trendu tudi jeseni, ko bo spet mrzlo. 

Plašč medvedek foto: Promocijski material


Žametna elastika, www.claires.com, 2,65 EUR
Tudi lase lahko popestriš s priljubljeno elastiko scrunchie, seveda v top barvi leta. 

Elastika foto: Promocijski material



Ličila
Barva je močno prisotna tudi v ličilih. Že tako je ena izmed najbolj priljubljenih barv pri lakih za nohte, s klasično modro kot barvo leta pa se je vrnila tudi v svet senčil, maskar in črtal za oči.

prejšnji članek
Kylie Jenner kot privlačna leopardinja
Obsedena!
Kylie Jenner kot privlačna leopardinja
naslednji članek
Modna ikona: Selena Gomez
Obsedena!
Modna ikona: Selena Gomez
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska