zvone seruga01 Dobra karma

Se bo Zvone Šeruga preslili v tujino? Glede na ...

otok vir Svet24.si

Na tem jadranskem otoku skoraj toliko turistov kot...

107792123_3656069631074104_5736355171430364755_n Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Svet24.si

Dom sumljivih podjetij, davčnih utajevalcev in ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Denar sumljivega izvora do SDS #dokument

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

lpd 5 sezona Njena.si

POP TV predstavil junake 5. sezone šova Ljubezen ...

10 korakov do popolne manikire

Tudi če nisi umetnica v poslikavi nohtov, si lahko doma privoščiš popolno manikiro. Pomembno je le, da se ravnaš po določenih korakih, s katerimi bodo tvoji nohti vedno videti odlično.

Praznicna manikura

Praznicna manikura

Foto: Dreamstime

Nariši snežinko
Doma lahko zimsko manikiro ustvariš s snežinkami, ki jih lahko zelo preprosto narišeš tudi s tanjšim čopičem ali z zobotrebcem. Najprej narišeš križ in nato še enega manjšega v nasprotni smeri. Potem narišeš še črtice ali pikice in tako ustvariš snežinko. Dodatni učinek lahko dosežeš tudi s svetlečim lakom oziroma bleščicami. 

Lakiranje
Lakiranje
DreamstimePraznična manikira
Uporabi temnejši rdeč ali moder lak, nato pa samo na del nohta nanesi lak z bleščicami v srebrni ali zlati barvi. S tem boš dosegla eleganten in praznični videz. Okoli božiča lahko uporabiš tudi preprosto kombinacijo rdeče in zelene barve. 

Nariši snežaka
Uporabi popolnoma bel oziroma svetleč bel lak, nato s tankim čopičem ali palčko s črnim lakom nariši dve piki za oči in približno pet pik na usta. Z oranžno pa nariši še nos, ki nadomesti korenček. 

Pipljenje
Pipljenje
ProfimediaSmrečica
Uporabi črn oziroma temno moder lak. Ko se posuši, samo po sredini uporabi bleščice v obliki trikotnika, ki bo spominjal na smrečico, osvetljeno z lučkami. 

Zimska manikura
Zimska manikura
DreamstimePopolna manikira, narejena kar doma: 

1. korak: Najprej odstrani ves lak, ki ga že imaš na nohtih, saj mora biti noht čim bolj raven, nato pa si roke še dobro umij. 
2. korak: Nohte si pristrizi do približno želene dolžine in jih nato popili v želeno obliko. Pilico vedno vleci v isto smer. 
3. korak: Z oljem ali losjonom namaži obnohtno kožico in jo tako zmehčaj, nato jo s palčko narahlo potisni. Ker obnohtna kožica ščiti nohte pred bakterijami, je ne strizi.
4. korak: Na dlani, prste in zapestja nanesi piling in s tem odstrani vse morebitne odmrle celice. Roke si zatem dobro umij in dobro osuši. 
5. korak: Roke si namaži z vlažilno kremo, saj lahko pozneje uničiš dobro manikiro. 
6. korak: Nanesi si podlak, ki bo hidriral in zaščitil tvoje nohte. 
7. korak: Ko se podlak osuši, se začne zabava. Izberi barvo in si nalakiraj nohte. Če boš v prvem sloju nanesla veliko laka, bo drugi sloj le še formalnost.
8. korak: Nanesi drugo plast laka oziroma se začni igrati s poslikavami. Lahko si kupiš že narejene nalepke za nohte ali pa ustvarjaš sama, če imaš dovolj umetniške žilice in si dovolj spretna z majhnimi poslikavami. 
9. korak: Nanesi še nadlak, ki bo zaščitil tvojo manikiro.
10. korak: Očisti kožico okoli nohta, če si po nesreči nanjo nanesla kaj laka, in uživaj v svoji umetnini.

Lakiranje
Lakiranje
Dreamstime