reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

10 korakov do popolne manikire

11. 12. 2019; 04.30
Avtor: K.M.
Praznicna manikura

Praznicna manikura foto: Dreamstime

Tudi če nisi umetnica v poslikavi nohtov, si lahko doma privoščiš popolno manikiro. Pomembno je le, da se ravnaš po določenih korakih, s katerimi bodo tvoji nohti vedno videti odlično.

Nariši snežinko
Doma lahko zimsko manikiro ustvariš s snežinkami, ki jih lahko zelo preprosto narišeš tudi s tanjšim čopičem ali z zobotrebcem. Najprej narišeš križ in nato še enega manjšega v nasprotni smeri. Potem narišeš še črtice ali pikice in tako ustvariš snežinko. Dodatni učinek lahko dosežeš tudi s svetlečim lakom oziroma bleščicami. 

Lakiranje foto: Dreamstime



Praznična manikira
Uporabi temnejši rdeč ali moder lak, nato pa samo na del nohta nanesi lak z bleščicami v srebrni ali zlati barvi. S tem boš dosegla eleganten in praznični videz. Okoli božiča lahko uporabiš tudi preprosto kombinacijo rdeče in zelene barve. 

Nariši snežaka
Uporabi popolnoma bel oziroma svetleč bel lak, nato s tankim čopičem ali palčko s črnim lakom nariši dve piki za oči in približno pet pik na usta. Z oranžno pa nariši še nos, ki nadomesti korenček. 

Pipljenje foto: Profimedia



Smrečica
Uporabi črn oziroma temno moder lak. Ko se posuši, samo po sredini uporabi bleščice v obliki trikotnika, ki bo spominjal na smrečico, osvetljeno z lučkami. 

Zimska manikura foto: Dreamstime



Popolna manikira, narejena kar doma: 

1. korak: Najprej odstrani ves lak, ki ga že imaš na nohtih, saj mora biti noht čim bolj raven, nato pa si roke še dobro umij. 
2. korak: Nohte si pristrizi do približno želene dolžine in jih nato popili v želeno obliko. Pilico vedno vleci v isto smer. 
3. korak: Z oljem ali losjonom namaži obnohtno kožico in jo tako zmehčaj, nato jo s palčko narahlo potisni. Ker obnohtna kožica ščiti nohte pred bakterijami, je ne strizi.
4. korak: Na dlani, prste in zapestja nanesi piling in s tem odstrani vse morebitne odmrle celice. Roke si zatem dobro umij in dobro osuši. 
5. korak: Roke si namaži z vlažilno kremo, saj lahko pozneje uničiš dobro manikiro. 
6. korak: Nanesi si podlak, ki bo hidriral in zaščitil tvoje nohte. 
7. korak: Ko se podlak osuši, se začne zabava. Izberi barvo in si nalakiraj nohte. Če boš v prvem sloju nanesla veliko laka, bo drugi sloj le še formalnost.
8. korak: Nanesi drugo plast laka oziroma se začni igrati s poslikavami. Lahko si kupiš že narejene nalepke za nohte ali pa ustvarjaš sama, če imaš dovolj umetniške žilice in si dovolj spretna z majhnimi poslikavami. 
9. korak: Nanesi še nadlak, ki bo zaščitil tvojo manikiro.
10. korak: Očisti kožico okoli nohta, če si po nesreči nanjo nanesla kaj laka, in uživaj v svoji umetnini.

Lakiranje foto: Dreamstime

prejšnji članek
Isaac Palma presenetil z novo čutno skladbo 'OBLJUBI'
Obsedena!
Isaac Palma presenetil z novo čutno skladbo 'OBLJUBI'
naslednji članek
Njena mama je prodajala čevlje, oče pa pral avtomobile
Obsedena!
Njena mama je prodajala čevlje, oče pa pral avtomobile
Preberite tudi