Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Poskrbi za lepoto svoje kože v domači kuhinji

12. 9. 2019; 09.00
Avtor: A.K.
dreamstime_m_119443749, piling, naslovna

Obrazni piling foto: Dreamstime

Sama si pripravi preverjene naravne pilinge, ki bodo poskrbeli, da bo tvoja koža navlažena, sijoča, gladka in lepa.

To so popolnoma naravna luščila, ki jih lahko narediš sama doma in zanje ne zapraviš prav nič žepnine.

Piling iz metinih listov, sladkorja, limete in olivnega olja
To je odlična maska oziroma luščilo za telo, ki ti bo še posebno prav prišla v hladnejših dnevih, ko koža ni tako zelo gladka. Če jo želiš uporabiti tudi na obrazu, izpusti limetino skorjo in sok, saj lahko prav to kožo zdraži. Tudi če imaš zelo občutljivo kožo, ti priporočamo, da limeto iz recepta kar izpustiš. 

Piling iz metinih listov, sladkorja, limete in oljčnega olja foto: Dreamstime


Priprava:
Operi in v skodelici zmečkaj za dlan metinih listov z nekaj limetinega soka. V drugo skodelico daj sladkor in olivno olje ter ju zmešaj. Vsebino obeh skodelic zmešaj skupaj in po vrhu posuj še malo naribane limetine skorje. Nanesi na noge in stopala za odličen piling, ki bo kožo tudi navlažil. 
Natančno količino sestavin boš morala določiti sama. Če želiš bolj tekočo teksturo, uporabi malo več olivnega olja. Če želiš nekoliko bolj kompaktno masko, uporabi več sladkorja. 

Kavni piling foto: Dreamstime

Kavni piling
Si vedela, da kava lahko odstrani suho in odmrlo kožo, hkrati pa poskrbi za pravi lesk? Njeni učinki bodo še posebej vidni na pustih, izsušenih in uničenih laseh. 

Obrazni kavni piling
Potrebuješ dobro luščilo, ki bo popolnoma naravno odstranilo suho kožo in nepravilnosti na koži? Potem ti bo pomagal kavni piling, saj bo odstranil odmrle delce na koži, medtem ko bo spodbudil naravni proces obnove kožnih celic, ki bodo ustvarile sijoč videz tvoje kože. 

Sestavine:
-  3 žlice kavnih zrn
-  žlica rjavega sladkorja
-  žlica olivnega, kokosovega ali mandljevega olja

Priprava:
Zmešaj vse sestavine. Če želiš gostejšo zmes, dodaj še malo rjavega sladkorja. Zmes vmasiraj na obraz s krožnimi gibi, nato izperi s toplo vodo. 

Anticelulitni kavni piling
Anticelulitni piling, ki resnično učinkuje, je sestavljen iz popolnoma naravnih sestavin, ki jih lahko najdeš v domači kuhinji. Čeprav je celulit težko popolnoma odpraviti, ga lahko zmanjšamo. 

Sestavine:
-  skodelica kavnih zrn
-  pol skodelice rjavega sladkorja
-  skodelica kokosovega olja

Priprava:
Vse sestavine dobro zmešaj. Na mokro kožo nanesi zmes s krožnimi gibi, masiraj vsaj eno minuto po kritičnih predelih, nato speri s toplo vodo. 

Bučni piling z orehi
Encimi in vitamini v buči v kombinaciji z orehi in jogurtom pomagajo odstraniti mrtve celice s kože in nahranijo nežno kožo spodaj. Med navlaži kožo in ji da sijaj.

Bučni piling z orehi foto: Dreamstime


Sestavine: 
-  2 žlici bučnega pireja
-  2 žlici na drobno mletih orehov
-  žlica medu
-  žlica grškega jogurta
-  ščepec cimeta

Priprava:
Zmešaj bučni pire in mlete orehe. Dodaj med in grški jogurt ter posuj s cimetom. Nanesi na vlažno kožo s krožnimi gibi in pusti na obrazu 5 minut. Speri s toplo vodo. 

Limonin piling s sladkorjem
To luščilo lahko uporabljaš na obrazu in drugod po telesu. Idealen je za predele, na katerih imaš bolj grobo kožo, kot so stopala, kolena, komolci in dlani. Odličen je tudi za nohte in povrhnjico. Tisti, ki imajo težave z aknami po obrazu, ga obožujejo, ker je zelo učinkovit. A tudi tisti, ki nimajo teh težav, so zelo zadovoljni z nežno in gladko kožo, ki jo zagotavlja ta piling. 

Limonin piling s sladkorjem foto: Dreamstime


Sestavine: 
-  pol sveže limone
-  pol skodelice sladkorja
-  žlica olivnega olja
-  žlica medu

Priprava:
Vse sestavine zmešaj v stekleni posodi, da se povežejo v gosto zmes. Če boš piling uporabljala na telesu, se ustavi na komolcih, kolenih, stopalih in dlaneh z nohti ter ga s krožnimi gibi nanašaj na kožo od 3 do 5 minut, nato izperi z vodo. Če pa ga boš uporabljala na obrazu, ti svetujemo, da ga tam zelo nežno nanašaš s krožnimi gibi. Limona bo posvetlila lise na obrazu in očistila pore, sladkor bo odstranil odmrle celice s kože, olivno olje bo oskrbelo akne, med pa bo preprečil, da bi se takšno stanje ponavljalo. Na obrazu lahko pustiš učinkovati od 7 do 10 minut, nato izperi s hladno vodo.

prejšnji članek
Bleščeč nasmeh
Lepotičenje
Bleščeč nasmeh
naslednji članek
Kaj jesti med učenjem?
Obsedena!
Kaj jesti med učenjem?
Preberite tudi