ljubezen Dobra karma

Verjeli ali ne: ljubezen se skriva v krvni skupini...

evelyn vadie sides Svet24.si

Malčico so iskali kar dva dni, ob strani ji je ...

PERISKOP zan katja3 Reporter.si

Janšev državni sekretar za nacionalno varnost ...

peter-kočjaž, filipini Svet24.si

FOTO: Peter in Natalija obtičala na Filipinih: ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

Blaž Švab 1 Odkrito.si

Blaž Švab: "O svoji bolezni nisem govoril, ker ...

Rok Kunaver Njena.si

'Robert' v resnici dobrosrčen in dobrodelen

Top vadbe za zapeljive roke

Si želite lepo oblikovane roke?

Si tudi vi želite imeti lepe, napete in mladostne roke?

Si tudi vi želite imeti lepe, napete in mladostne roke?

Foto: Profimedia

Skoraj vsaka ženska lahko na svojem telesu najde neko »kritično« področje, s katerim ni zadovoljna. Čeprav bi bilo še najbolje, da bi se naučile sprejemati takšne, kot smo, pa v sodobnem svetu, ko nas obkrožajo le lepota, standardi in pričakovanja družbe, to ni tako lahko. Zato smo tokrat pustili ob strani vadbe za zapeljive noge in zadnjico ter se posvetili področju, ki ga mnogokrat zanemarimo. Tokrat se bomo osredotočili na nadlahti, saj si želimo gladke in lepo oblikovane nadlahti oziroma roke, ki ne bodo razkrivale naših let, neprimernega prehranjevanja in slabe genetike. Za ta del telesa obstaja pet različnih vadb, s katerimi lahko dosežemo, da so roke močnejše in lepše, brez nagubane kože. To so boks, plavanje, joga, pilates in vadba z utežmi. 

boks.jpg
Mnogo žensk trenira boks, veliko pa se jih na ta način tudi rekreira.
ProfimediaBoks 
Morda se vam zdi, da je boks moški šport, a je resnica popolnoma drugačna. Boks je najboljši način za krepitev mišic in oblikovanje rok. Pospeši izgorevanje maščobnih oblog okrog naših nadlahti in definira mišični tonus. Je izvrsten način vadbe, pri kateri sodeluje vse telo, hkrati pa definira roke. Poleg tega se pri boksu lahko rešite viška energije, stresa in frustracij. 

plavanje.jpg
S plavanjem si boste zagotovili lepe mišice in tudi moč.
Profimedia


Plavanje 
Plavanje pomaga razviti in učvrstiti mišice. Če želite več moči v rokah, potem poskusite plavati le z rokami, noge pa naj bodo pri miru. Tako lahko plavate tudi s partnerjem. Partner naj bo vaša prikolica, ki vas drži za noge ali boke in vam pomaga pri plavanju le z nogami. A tudi z navadnim plavanjem si boste oblikovali roke.

Joga 
Le poglejte si inštruktorje joge, vsi imajo čudovite roke, ki so definirane, a ne preveč mišičaste. Joga temelji na moči in ravnovesju, z njo pa boste pridobili dolge mišice, ki ne bodo videti kot ogromne mišice iz fitnesa. Joga se odlično izkaže tudi ob sproščanju stresa, poleg tega pa bo vaše telo postalo gibčnejše. Izboljšala bo tudi vašo držo in vam dala fizično moč. 

joga.jpg
Joga je izjemno priljubljena pri ženskah.
Profimedia


Pilates 
Pilates je odlična vadba, ki jo uporabljamo tako rekreativno kot rehabilitacijsko in celo v profesionalnem športu. Pomaga pri stabilizaciji, krepi vse mišice v telesu, z njim lahko pridobimo vzdržljivost in moč, popravlja napačno držo ter obnavlja telesno in duševno vitalnost. Če boste zaupali svojemu inštruktorju, kateremu področju svojega telesa se želite posvetiti, vam bo pokazal vaje, s katerimi boste hitreje prišli do želenega cilja.

vadba z utežmi.jpg
Za lepoto vaših rok je priporočljiva vadba z utežmi.
Profimedia


Vadba z utežmi
Tudi vadba z utežmi je priporočljiva za oblikovanje rok, in čeprav smo ženske prepričane, da z utežmi dosežemo le moške mišičaste roke, v resnici ni tako. Sicer bi bilo najbolje, da se posvetujemo s kakšnim izobraženim trenerjem za fitnes, ki nam bo priporočal prave vaje za močnejše, a ne preveč mišičaste roke.