janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

zdravko-počivalšek Svet24.si

Pokleknili so na koruzo, a pokora še ni prinesla ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

5 nasvetov za boljše fotke tvojih outfitov

Če rade spremljate modo in fotografije svojih novih modnih kombinacij rade delite s prijatelji na svojih družbenih omrežjih ali pa razmišljate o svojem blogu, vas bo zagotovo zanimalo kako narediti čim boljše fotografije, ki vam jih bodo vsi zavidali.

Katerih trikov se lahko poslužite, da dobite najboljšo osvetlitev, s katerega kota so fotografije najboljše, kateri pametni telefon ima najboljšo kamero, ali še vedno potrebujete tudi digitalni fotoaparat, kako poudariti nakit, s katerega kota slikati popolne čevlje, kakšno pozo izbrati... to so le nekatera od vprašanj, s katerimi ste se verjetno že srečale.

Obstaja veliko trikov, ki vam bodo pomagali ustvariti popolne fotografije, ki bodo pritegnile in navdušile, spodnjih 5 nasvetov pa je super začetek:

1. Ključ je v osvetlitvi
Skrivnost vsake dobre fotografije je v dobri osvetlitvi. Če doma ne najdete dobro osvetljenega prostora, se odpravite ven in poiščite novo lokacijo, ali pa fotografiranje preprosto preskočite. Verjetno si ne želite zamegljenih, temnih in nejasnih slik, rešiti pa vas ne more niti uporaba bliskavice, ki je glavni krivec rdečih oči in drugih nepredvidljivosti na sliki.
Dnevna svetloba je vaša najboljša možnost, vendar morate tudi tu upoštevati nekaj pravil. Najboljši čas za slikanje je zgodaj zjutraj ali pozno popoldne, ko sonce vzhaja ali zahaja. Izogibajte se še direktni sončni svetlobi, saj vam težave lahko povzročajo prevelika izpostavljenost, nerodne sence in čudni kontrasti.

2. Lahko uporabljate zoom, vendar le pod tem pogojem
Pri fotografiranju z mobilnim telefonom se poskušajte izogniti povečavi. Ne glede na kakovost kamere mobilnega telefona, zoom vpliva na resolucijo fotografije in njeno jasnost. Če želite povečavo pri fotografiranju z mobilnim telefonom, se motivu raje približajte in nato fotografirajte.
Po drugi strani lahko povečavo brez težav uporabljate z digitalnim fotoaparatom. Kompaktni digitalni fotoaparati ne zasedejo veliko prostora in imajo bolj kvalitetno kamero kot običajni telefon, tako da lahko slikate na več različnih načinov, rezultat pa bo še vedno jasna in kvalitetna slika.

3. Vedno naredite več slik
Da bi dobili popolno fotografijo potrebujete nekaj znanja, malo priprave in veliko truda in poskusov. Naj vas ne preseneča, da influencerke priznavajo, da za popolno fotografijo, ki krasi njihov Instagram profil, posnamejo vsaj 50 slik.
Večina kamer na pametnih telefonih in digitalnih fotoaparatih ima možnost hitrega zaporednega slikanja, na katero nikakor ne smete pozabiti. Nujno pa prej preverite, da imate na mobilnem telefonu ali fotoaparatu dovolj prostora za vse fotografije. Še vedno imate na voljo tudi dodatne spominske kartice, ki vas lahko rešijo iz zagate, če vam zmanjka prostora.

4. Poizkusite z različnimi koti fotografiranja
Koti slikanja naredijo največjo razliko pri fotografiranju oblačil. Če želite na sliki stati, naj bo slika posneta z nekoliko nižje perspektive, ki vizualno postavo naredi ožjo in višjo. Če raje sedite, poizkusite z višjim kotom slikanja, ki vas fotografira navzdol. Če želite izpostaviti nek detajl na oblačilu, naj bo to del, ki je najbližje kameri. Če fotografirate le zgornji del telesa pa naj bo fotoaparat usmerjen naravnost proti vam.

image-02.jpg

V vsakem primeru preizkusite več različnih kotov in eksperimentirajte s postavitvijo, saj tako nastanejo najbolj zanimive in privlačne fotografije. Preden stopite pred objektiv pa postavite pred ogledalom, da najdete svoje najljubše poze.

5. Poiščite idealno lokacijo
Čeprav je vaš outfit glavna zvezda in osrednja točka, pa ne smemo zanemariti ozadja fotografije. Izkoristite zanimive detajle za svoje ozadje in poživite svoje slike – lahko se postavite pred lepo stopnišče in naravno poudarite še svoje čevlje ali torbico, izkoristite lahko zanimivo rastlinje na vrtu ali pa za ozadje najdete travnik, morje ali zanimivo uličico z grafiti.

Glede na to, da nas večina za vsakodnevno fotografiranje še vedno uporablja pametne telefone, ne moremo zgrešiti s preprostim enobarvnim ozadjem. Na ta način bo nastala minimalistična in jasna fotografija, poudarek pa bo na vaši obleki in ne na ozadju fotografije.