stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kateri dezodorant uporabljaš?

4. 4. 2019; 10.05
Avtor: A.K.
dezodorant

Dezodorant foto: Profimedia

Si vedela, da niso vsi dezodoranti našemu zdravju prijazni?

Z uporabo dezodorantov in antiperspirantov lahko namreč resno ogrozimo svoje zdravje. Mnogi strokovnjaki s področja medicine ugotavljajo, da zapiranje por in preprečevanje znojenja ni zdravo, saj je znojenje naraven način, s katerim se naše telo hladi.

Antiperspiranti vsebujejo kemikalije, ki zapirajo pore in na tak način preprečujejo znojenje. Dezodoranti pa sicer dopuščajo znojenje, vendar preprečujejo neprijetne vonjave znoja.

Vendar tako antiperspiranti kot tudi dezodoranti imajo lahko negativne posledice za zdravje. Kemikalije, ki jih vsebujejo antiperspiranti (npr. aluminij), lahko povzročijo raka in druge resne bolezni. Aluminij se nato absorbira skozi kožo v krvni obtok in nato kopiči v možganih. Znanstveniki so zato povezali ta pojav tudi s povečanjem možnosti za zbolevanjem za Alzheimerjevo bolezen. 

Neka raziskava je dokazala povezanost med redno uporabo antiperspirantov in rakom dojke. Še večje je tveganje za boleznijo raka, če nanašaš antiperspirant na kožo takoj po britju, zato prihodnjič, ko boš kupovala dezodorant raje preveri, kateri je zdravju najbolj prijazen. 

prejšnji članek
Kaj oblika tvojega obraza pove o tebi?
Obsedena!
Kaj oblika tvojega obraza pove o tebi?
naslednji članek
Letos bodo modna takšna krila
Lepotičenje
Letos bodo modna takšna krila
Preberite tudi