kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Napake pri ličenju, ki vas postarajo

29. 12. 2018; 10.00
Avtor: B.P.
profimedia-0138496783

Pri ličenju naj vedno velja pravilo manj je več foto: PROFIMEDIA

Naj velja pravilo: manj je več
Tako kot je pri izbiri oblačil pomembno, da upoštevate svojo postavo, je tudi pri ličilih potrebna previdnost, če ne želite delovati starejši, kot ste v resnici. Preverimo katere so najpogostejše napake pri ličenju, ki vas postarajo.
Pretemna šminka
Ustnice s časom izgubijo svojo polnost, temnejši odtenki šmink pa jih naredijo še manjše. Zato izbirajte svetlejše roza odtenke ali svetlo vijolično, ki dajejo videz polnosti ustnic. Pomaga tudi, če preko šminke namažete glos. Če se vseeno ne želite odreči temnejšim barvam, izbirajte globoke mat odtenke, ustnice pa obrobite z barvico, ki se ujema z barvo vaših ustnic, namesto z barvo šminke. Tako se izognete preveč vidni obrobi okoli ustnic.

Šminka za ustnice naj ne bo pretemna foto: PROFIMEDIA

Napačna izbira podlage
Podlaga, ki je videti presvetla ali pretemna bo delovala nenaravno. Zato tekoče pudre, ko jih preizkušate v trgovini, obvezno nanesite na obraz. Barva pudra se mora skladati z barvo vaše polti, še preden ga razmažete.

Barva tekoče podlage se mora skladati z barvo vaše kože foto: PROFIMEDIA

Pozabljate na obrvi
S časom se obrvi stanjšajo in izgubijo volumen, še posebej, če ste si jih pogosto pulili. Zato jih nujno poudarite s svinčnikom za obrvi, ki naj bo za odtenek svetlejši od vaših naravnih las.
Rdečilo za lica nanašate na napačno mesto
Če rdečilo za lica nanašate v krogu samo na lice, boste videti kot klovn. Če ga nanašate preveč nizko pod ličnico, bo videti kot da vam obraz vleče navzdol. Za mladosten in svež videz rdečilo nanesite na ličnico tako, da začnete pod središčem očesa in narahlo potegnete s čopičem navzgor. Tako kot je pomembno kako ga nanesete, je pomembno tudi katero barvo uporabljate. Rdečilo za lica mora biti svetle barve, saj bo vaš obraz tako bolj zaživel. Bolj kot pudrasta so primerna kremasta rdečila, ki dajo več vlage.

Pazite da rdečilo za lica ni pretemno in da ga pravilno nanesete foto: PROFIMEDIA

Obrobljate spodnjo veko
S tem, ko s črtalom za veke obrobite spodnjo notranjo veko, so vaše oči videti manjše. Narahlo zarišite črto s sivim ali rjavim črtalom, saj popolnoma črno naredi vaše veke težke, in ga zamažite, da odstranite ostre robove.   

Ne obrobljajte spodnje veke s črnim črtalom foto: Profimedia

Preveč tekočega pudra
Tekoči ali kremasti puder se ‘zažre’ v gube, še posebej, če ga nanesete preveč, in jih še bolj poudari. Namesto tekočega pudra zato raje uporabljate BB kreme ali lahke tekoče pudre, ki se veliko lažje vpijejo v kožo.

Tekoči ali kremni puder se 'zažre' v gube foto: PROFIMEDIA

Napačna barva korektorja
Korektor nanašamo pod oči, da prikrijemo temne kolobarje. Če nanesemo presvetlega, bodo ti še bolj vidni, podobno velja tudi za pretemnega. Izogibajte se tudi korektorjem, ki imajo zeleno osnovo, saj ta poudari sence. Izberite torej barvo, ki ima marelične oziroma rumene tone, ki popolnoma nevtralizirajo vijolične tone temnih očesnih kolobarjev.

Uporabite pravo barvo korektorja foto: PROFIMEDIA

Puder v prahu
S pudrom v prahu, ki ga nanašate na obraz na koncu, prekrijete tudi tisti mladosten sijoč izgled, ki ga dobite, ko se svetloba odbije od vašega obraza. Namesto pudra v prahu zato raje uporabite matirne lističe, ki popivnajo odvečno maščobo z obraza in ne poudarjajo gub, tako kot jih puder v prahu. Če pa se mu že ne morete odpovedati, ga nanašajte zgolj na brado in nos.

Puder v prahu prekrije mladosten sijoč izgled foto: PROFIMEDIA

Bleščeče senčilo za veke
Bleščice se pogosto vsedejo v gubice na veki in jih poudarijo, zato jih nanašajte zgolj v notranji kot očesa in s tem poskrbite za bolj sijoč pogled.

Bleščeče senčilo za veke nanašajte v kot očesa foto: PROFIMEDIA

Senčenje obraza
V zadnjem času izredno popularen ‘contouring’ ali senčenje obraza vas lahko hitro postara, če uporabljate pretemne in pretežke barve. Zato bodite pri senčenju obraza zmerni.  

Pretemno senčenje obraza vas postara foto: PROFIMEDIA

prejšnji članek
Veste, kako je bila Lea Sirk videti nekoč?
Obsedena!
Veste, kako je bila Lea Sirk videti nekoč?
naslednji članek
Luka Basi presrečen v objemu nostalgije
Obsedena!
Luka Basi presrečen v objemu nostalgije
Preberite tudi