Sofia Streisand 1 Odkrito.si

Med pripravo muzikala Mojster in Margareta so se ...

neda ukraden Svet24.si

FOTO: Neda, babica treh vnukov, je dopolnila 69 ...

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

meghan harry Svet24.si

Harry in Meghan sta bila ostro napadena, brani ju ...

marijana Njena.si

Ljubezen na vasi: Ima voditeljica dvojčico?

luka_basi21 Njena.si

Vesela novica za oboževalce Luke Basija

Lepotne skrivnosti zapeljivih Brazilk

Brazilija velja za deželo lepih deklet, ki jih preprosto moraš imeti rad. So srčne, strastne in zapeljive, najverjetneje pa jih poznaš iz telenovel ali z modnih brvi, saj najbolj znani angelčki Victoria's secret prihajajo prav iz te države. Zagotovo se strinjaš, da se na primer Adriana Lima, Giselle Bündchen in Daniela Braga ponašajo s sanjsko grivo in izklesanim telesom, za kar so zagotovo zaslužni tudi dobri geni. A kaj, če ti zaupamo, da sta skrb za lepo telo in neskončna samozavest »vklesani« že v mentaliteto brazilskega naroda? Da boš letošnje poletje tudi ti brezskrbno zaplesala v ritmu vročih popevk in končno vzljubila svoj videz, si preberi nekaj nasvetov, ki ti jih pošiljajo dekleta iz Brazilije.

kokosova voda 2

kokosova voda 2

Foto: dreamstime

Daljša porjavelost

Brazilke negujejo svoj ten celo na plaži, in sicer z lepotnim napitkom, ki podaljša porjavelost in okrepi imunski sistem. Za top poletno pijačo si vsakodnevno zmešaj sok iz korenčka, rdeče pese in pomaranče – okus je odličen, učinki na zdravje pa še bolj! 

Kokosova voda

Na plaži se najraje osvežijo s kokosovo vodo, ki je zadnje čase tudi pri nas pravi hit. Bogata z elektroliti in zanimivega okusa se v Braziliji uporablja predvsem kot ubijalec stresa, ki telo oskrbi s pomembnimi hranilnimi snovmi in vitamini. Brazilke v kokosovo vodo rade potopijo tudi košček vate in tako poskrbijo za svežo polt (ter morebitne opekline).

Samozavest je privlačna! 

Brazilke se zavedajo, da nihče ni popoln, prav vsaka izmed nas pa je edinstvena. Ker veliko časa preživijo na plaži v bikiniju, brez težav pokažejo svoje telo in se z njim tudi ne obremenjujejo. Veliko bolj pomembno se jim zdi, da se znajdejo v dobri družbi, se veliko smejejo, poklanjajo komplimente drugim ženskam, predvsem pa se med seboj ne primerjajo. Morda je tvoja odlika zadnjica brez celulita, sosedova punca pa ima izklesan trebuh? Namesto da se osredotočaš na negativne točke, se veseli vseh svojih pozitivnih točk, priznaj pa jih tudi drugim dekletom.

Zdrav duh v zdravem telesu

Brazilska dekleta šport vgradijo v svoj vsakdan, zato večere le redko preživijo za računalnikom ali na kavču. Nenehno se gibljejo, tako čez dan, ko se zunaj podijo za žogo, kot zvečer, ko se na plaži ali v bližnjem klubu prepuščajo plesnim ritmom. Pravijo, da pri tem pokurijo toliko kalorij kot pri dveurni intenzivni vadbi v fitnesu. Ples se splača, kajne?