pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Te je opeklo sonce? Pomagaj si s tem vsakdanjim živilom

8. 6. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
sončenje, ženska, opekline, krema

foto: Profimedia

Pomoč za vaše opekline se nahaja v domači kuhinji ...

Visoke temperature in sončno vreme že skrbijo za to, da se številni predvsem med vikendi že odpravljajo na morje in bazene, kjer se nastavljajo sončnim žarkom. Ljudje avtomatsko mislimo, da v zgodnjem poletju močna zaščita proti soncu ni potrebna. Ravno to pa je razlog za številne opekline, ki nastopijo v tem obdobju, zaradi prekomernega izpostavljanja močnemu soncu. 

Opekline pa niso samo rdečkasta koža. Z njimi lahko pridejo tudi bolečine, otekline in nenazadnje tudi mehurji, ki so najbolj neprijetni. Pri res bolečih opeklinah morate poiskati zdravniško pomoč in popiti veliko vode. Blažje pa lahko lajšate z živilom, ki ga najdemo v skoraj vsaki slovenski kuhinji. 

Opekline lahko lajšate s preprostim obkladkom. Brisačo napojite z navadnim mlekom in nato samo brisačo še nekoliko ohladite v hladilniku. Nato jo položite na opečeno področje kože. Hladna površina bo ohladila kožo, kislina v mleku pa bo blagodejno delovala na otečeno kožo. Mleku vsebuje vitamina A in D ter maščobo, aminokisline, mlečno kislino, beljakovine in kazein. Vitamini pospečijo zdravljenje kožnih celic, mlečna kislina pa poskrbi, da se s kože odstranijo odmrle celice.

Primeren je tudi obkladek z vodo, a je tisti z mlekom bolj učinkovit. S čim si lahko še pomagate pri opeklinah? Odličen izbor je aloe vera, a je dražja in manj dostopna. Pri opeklinah bo blagodejno deloval tudi jogurt, pa čajne vrčke kamiličnega čaja in rezine kumaric. 

prejšnji članek
Kaj moraš vedeti preden si narediš gel manikuro?
Lepotičenje
Kaj moraš vedeti preden si narediš gel manikuro?
naslednji članek
Drzna Raiven zopet presenetila s svojim videzom
Obsedena!
Drzna Raiven zopet presenetila s svojim videzom
Preberite tudi