zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

mojzes Petisvet.si

Zgodovina magije - 6. del: Mojzes, največji ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Kako narediti popolno črtico na veki?

Tako preprosto je!

Črtala za oči so zelo pomembna pri ličenju, z njimi poudarimo pogled, definiramo oči in jim podarimo izrazno moč in privlačnost. To leto se poudarjene oči vračajo v velikem slogu, tako da bodo v naslednjih mesecih črtala za oči krasila tako spodnjo kot zgodnjo veko. Najsi bo zavihano pri straneh ali pa speljano v grafične oblike, poskrbite le, da bo natančno in povsem opazno! Poznamo več vrst črtal za oči, katero je najboljše za uporabo, pa je odvisno od tega, kakšen učinek bi radi dosegli in od vaše izkušenosti.

Svinčnik za lahek nanos
Svinčnik je najpogosteje uporabljeno črtalo za oči, saj ga je najlažje nanašati in zahteva najmanj znanja in natančnosti. Obstaja veliko različnih tekstur svinčnikov, bolj suhe ali pa kremne – te tudi lažje drsijo. Primer odličnega suhega svinčnika, ki ga poznamo tudi kot kohl, je Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Eye Pencil, od kremnih pa najbolj izstopajo Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining in Rimmelov Wonder Wing Eyeliner. Svinčniki so tudi idealni, kadar želimo doseči bolj zadimljen ali mehak videz, saj se jih da dobro zabrisovati.

Clinique_Pretty Easy Liquid Eyelining Pen.jpgČrtalo v gelu za natančne linije
Črtalo v gelu oziroma gel eyeliner, kot je recimo Bobbi Brown Long Wear Gel Eyeliner, je bolj obstojen od svinčnika za oči, z njim pa je nanašanje tanke črte veliko preprostejše. Nanaša se s tankim čopičem, čim bližje trepalnicam. Lahko ga uporabimo, kadar želimo natančno črto, zlahka pa se ga tudi zabrisuje. Z nanosom se začne na notranji strani veke. Linijo ustvarimo v več kratkih črticah in ne v eni dolgi. Linije, narejene z gel eyelinerjem, ne moremo zabrisati, zato je potrebno, da si vzamemo čas in jo zares natančno narišemo.

Tuš za oči za najbolj spretne
Tuš za oči je najobstojnejše črtalo za oči, ki ustvari najbolj dramatičen videz. Za njegovo uporabo potrebujemo več znanja oziroma prakse in mirno roko. Je idealen za ustvarjanje mačjih oči, za tako imenovani idealni catline pa bo poskrbel Max Factor Colour X-Pert Eyeliner. Če želite z linijo podaljšati oko, je treba paziti, da črte ne zaključite navzdol, saj s tem oko optično povesite.

Trik za natančno črto
Če nimate najbolj mirne in potrpežljive roke, vzemite manj močan lepilni trak in ga prilepite na zunanji liniji očesa do obrvi, tako dobite idealno linijo za preprosto risanje repka (cat-eye), potem pa čim bližje liniji trepalnic v majhnih potegih narišite črto do notranjega kotička očesa, kjer mora biti črta najtanjša.

Druga možnost za natančen nanos črte je ta, da se v ogledalo pogledate iz viška, tako da je veka napeta in nato z odprtimi očmi začrtajte linijo. Začnite na notranji polovice veke tik ob trepalnicah in nadaljujte proti zunanjem delu, nato obrnite konico eyelinerja in zaključite »repek« ter zapolnite linijo še na notranjem delu veke.

Nanašanje eyelinerja zahteva mirno roko, zato priporočamo, da jo naslonite na mizico in med nanašanjem zadržite dih, da se telo popolnoma umiri. Postopek večkrat ponovite.