slavko ivančič 1 Odkrito.si

Umrla po hudi bolezni, znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

The Work Petisvet.si

Psihoterapija, kakršne kamere še nikoli niso ...

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

ula furlan Svet24.si

Ima Ula Furlan popravljen nos?

andrej milutinovic Njena.si

Andrej Milutinovič: 'Nikoli ne bi imel debele ...

SoulGreg Artist Njena.si

Sin slovenskega glasbenika izgubil boj z boleznijo...

Če ne želiš imeti rumenih zob, se izogibaj tej hrani

Rumeni zobje 'uničujejo' lepotne ideale. Če želite porumenelost zmanjšati, se morate izogibati določeni hrani, ki vse skupaj le še pospeši.

Foto: Profimedia

Si zobe umijete po vsakem obroku in redno obiskujete zobozdravnika? Ste prenehali s kajenjem? Vse to, pa so vaši zobje še vedno rumeni, oziroma iz obdobja v obdobje bolj rumenkasti? Če ste k porumenelim zobem bolj nagnjeni, potem lahko na to vplivajo tudi določene jedi in pijača. Zato je najbolje, da se ji začnete izogibati, če seveda ne želite, da bi le-te še bolj rumeneli. 

Številni se še kar ne morejo odpovedati skodelici okusne kave, kljub temu, da le-ta močno vpliva na videz zob. Poleg nje pa v to kategorijo spadajo še nekatere druge jedi in pijače. Preverite, katere. 

Vino

Predvsem rdeče, ki ima zaradi tanina sicer zelo zdravilen učinek, ampak zaradi iste snovi tudi vpliva na videz zob. Težavi se ne boste izognili niti s kozarcem belega vina, le da bo pri tem učinek kasnejši.

Limonada

Kombinacija kisline in sladkorja v limonadi močno vpliva na propadanje sklenine in posledično tudi na odtenek barve zob. 

rdeča pesa 2

Rdeča pesa

Ta zelenjava je zelo hranljiva in bogata z vlakninami, ampak njena rdeča barva močno vpliva na kvaliteto zobne sklenine. Vedno, ko jo jeste, si dobro izperite zobe. Če je možno, jih tudi operite.

Paradižnikova omaka

Zobna sklenina je zelo občutljiva na temne barve. Paradižnikova omaka pa je poleg tega še kisla, kar še dodatno uniči sklenino in hitreje povzroči porumenelost.