900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Napovej vojno mozoljem!

11. 3. 2018; 08.00
Avtor: Tina/Revija Top!
ThinkstockPhotos-stk73439cor

foto: Revija Top

Imaš težave z nečisto kožo? Naj te potolažimo, da nikakor nisi edina.

Ampak vemo, da ti ta tolažba ne pomaga, ko moraš v šolo z velikanskim mozoljem sredi čela ali ko se pripravljaš na zmenek in se zaman trudiš prekriti nepravilnosti na koži. Zato smo zate pripravili nekaj pravil, ki se jih poskusi držati, pa bo tvoja koža zagotovo vsaj nekoliko lepša!

1.      Čistoča naj bo na prvem mestu! Če kože ne čistiš redno, potem se lahko kar sprijazniš s tem, da bodo mozolji tvoj stalni spremljevalec.       


 
2.      Prava prehrana! Čeprav so mnenja o tem deljena in nekateri strokovnjaki pravijo, da hrana ne vpliva na nastanek mozoljev, mnogi prisegajo, da je res nasprotno. »Kadar se veliko učim, pojem vsaj pol tablice čokolade na dan. In po nekaj dneh imam precej več mozoljev kot sicer,« pravi trinajstletna Ana, ki pravi, da opazi spremembo tudi, kadar jé bolj mastno hrano.
       
 
3.      Dovolj vode! O tem, da na čistočo kože pozitivno vpliva vlaženje od zunaj in od znotraj, čivkajo že vrabci na strehi. Vsaj osem kozarcev vode na dan naj bi torej »odplaknilo« tudi nekaj kožnih nečistoč.

foto: Revija Top

4. Prava pričeska! Če imaš težave z mozolji, se izogibaj pričeski s frufrujem – pod lasmi se bodo mozoljčki na čelu le še bolj razbohotili.

 
5.      Obrazne maske za nečisto kožo! V drogeriji poišči obrazne maske za problematično kožo ali pa si masko pripravi kar doma. Pomagala naj bi maska iz korenčka, poleg tega velja korenje za dober vir vitamina C in antioksidantov. Preprosto naribaj od tri do štiri korenčke in dodaj malo moke (pazi, da zmes ne postane preveč lepljiva). Nanesi na umit obraz in pusti učinkovati deset minut. Učinkovita naj bi bila tudi maska iz jajčnega rumenjaka, ki naj bi pozitivno vplival ne le na mozolje, ampak tudi na brazgotine, ki jih mozolji lahko puščajo na koži, ter manjšal pore. Rumenjak preprosto stepeš, da postane rahlo penast, naneseš na umit obraz, pustiš učinkovati dvajset minut in dobro spereš.     
 
6.      Pomoč iz škatlice! V času, ko iz laboratorijev prihaja veliko koristih učinkovin, je na voljo tudi čedalje več različnih tablet, za katere proizvajalci obljubljajo, da bodo odpravile mozoljčke. Čeprav se številni kemiji izogibajo, se je treba vprašati – če nekaj res pomaga, ali ni torej vredno zadevi dati priložnost?

prejšnji članek
Indira Ekić z novo službo na Planetu
Obsedena!
Indira Ekić z novo službo na Planetu
naslednji članek
To naj bi bil nov fant Emme Watson
Obsedena!
To naj bi bil nov fant Emme Watson
Preberite tudi