900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Koža - zakaj uporabljamo masko?

17. 3. 2018; 01.00
Avtor: Ana/Revija Top
koza  (2)

foto: Profimedia

Maska nam da po 10 ali 15 minutah sproščanja hitre rezultate. Po uporabi je naša koža preprosto lepša. Kljub temu maska ni nekaj, kar moraš nujno uporabljati, je pa nekaj, kar te lahko po dolgem dnevu sprosti.

Kako pogosto lahko uporabljaš masko za obraz?


Masko za obraz lahko v nasprotju s pilingom uporabljaš nekajkrat na teden. Seveda pa je to odvisno od maske, ki jo uporabljaš. Če uporabljaš takšno proti aknam, skrbno preberi navodila, kako pogosto jo lahko uporabljaš.
Domače maske za obraz
Maske za obraz niso tako problematične kot domači pilingi, ki lahko kožo poškodujejo. Seveda pa še vedno upoštevaj, da ne uporabljaš zgoraj omenjenih sestavin, prav tako pa se izogibaj uporabi eteričnih olj, če imaš občutljivo kožo. Primeri domačih mask, ki jih brez težav uporabljaš, pa so tile:
Zmešaš žlico medu in malo cimeta ter naneseš na obraz. Po 15 minutah spereš z mlačno vodo.
Uporabiš samo med, ki ga po 15 minutah spereš z mlačno vodo.
Lahko pa si narediš mešanico ene žlice olja (najbolje konopljinega ali olja grozdnih pečk) in ene žlice medu. Masko speri po 15 minutah z mlačno vodo.

Maske iz drogerije
Verjetno si že sama ugotovila, da je v drogeriji na voljo veliko različnih mask, ki jih lahko uporabiš. Če je tvoja koža neproblematična in predvsem suha, ti svetujem, da svojo kožo vsake toliko pocrkljaš z dobro vlažilno masko, ki vsebuje hialurnsko kislino.
Če je tvoja aknasta, uporabljaj tako vlažilno masko, ki bo tvojo kožo izdatno navlažila, kar je še posebej pomembno, če uporabljaš izdelke za aknasto kožo, ki so lahko precej agresivni. Seveda pa si vmes privošči tudi masko, ki je namenjena aknasti koži. Te maske po navadi vsebujejo sestavine, kot je salicilna kislina, ki blagodejno vplivajo na mozoljčke.

prejšnji članek
Kaj naj vsebuje kakovosten zajtrk?
Moj life
Kaj naj vsebuje kakovosten zajtrk?
naslednji članek
Lara Kadis: Za uspeh sta potrebna talent in trud
Obsedena!
Lara Kadis: Za uspeh sta potrebna talent in trud
Preberite tudi