tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

Veliki horoskop 2014 Svet24.si

Horoskop za petek, 21. septembra

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

javno stranišče ptuj Svet24.si

Bo na Ptuju poslej še bolj "smrdelo"?

IMG_5081 Svet24.si

Kemal iz serije Moja boš bo prvič postal očka

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tina maze2 Njena.si

Najboljše poletje Tine Maze

Akne odpravi s tem

Čeprav morda misliš, da probiotiki pomagajo samo v prehrani, ni čisto tako. Z njimi si lahko pomagaš tudi pri težavah z aknami! Kako? Beri naprej.

Foto: Profimedia

Kako probiotiki zdravijo akne?
Tvoja prebava je občutljiva za stres in slabo kakovost prehrane, saj se s tem sproži razrast slabih bakterij, posledično pa se v tvojem telesu začnejo dogajati procesi, ki sprožijo vnetja. Eno od vnetij so tudi akne, raziskave pa so pokazale, da jih lahko preženeš s probiotičnimi izdelki.

Kako?
Če imaš težave z aknami, ti bo lahko pomagala probiotična prehrana (na primer jogurt, ki vsebuje probiotike), lahko pa poiščeš izdelek, ki bo prijazen do tvoje kože. Takšen izdelek s probiotiki lahko nanašaš neposredno na kožo, ki bo tako še hitreje in učinkoviteje ozdravela.

Poišči kremo za kože, ki vsebuje probiotike
Pri izbiri izdelkov za neposredno nego kože poišči tiste, ki vsebujejo probiotike, in tako zmanjšaj svoje težave z aknami.

Kaj bo s tvojo kožo in aknami naredila probiotična krema?
Takšna krema bo poskrbela, da bodo akne postale preteklost. Probiotična krema namreč mehča in obnavlja mikrofloro kože. Odpravlja številne težave s kožo, med drugim odpravlja akne in ekceme ter zmanjša možnosti za okužbo.

Naj akne postanejo preteklost
S pravilno nego torej lahko dosežeš, da bodo akne postale preteklost. Ne pozabi niti na redno čiščenje kože (zjutraj in zvečer). Naš nasvet pa je tudi, da se izogibaj ličilom, saj tako koža laže in hitreje zadiha.

Triki za nego aknaste in nečiste kože
Kako lahko sama z majhnimi triki vplivaš na nečisto kožo?

Losjonu dodaj sol
Sol spodbuja sušenje aken, zato vodi dodaj sol in zmešaj, da se stopi. S tekočino premaži kožo in pusti delovati pol ure. Nato obraz temeljito speri.

Naredi masko iz jogurta
Pogrej žlico medu in dodaj polnomastni jogurt. Masko nanesi na obraz in pusti učinkovati dvajset minut. Speri s hladno vodo, da se pore zaprejo. Mešanica je tako nežna, da jo lahko uporabljaš vsak dan.