janez usenik Odkrito.si

Voditelj na Pop TV: Luke Dončića imam poln kufer!

Kate Middleton – LEVO TEME Svet24.si

Svetovne estradnice, ki so ponosne na svojo ...

tornado Svet24.si

Lahko uničujoče tornade pričakujemo tudi v ...

stari trg pri ložu Svet24.si

Župnika prebunkal, ker mu je posilil soprogo?

Justin Bieber Najstnica.si

Se je Justin Bieber vrnil k še enemu nekdanjemu ...

Spalnica Petisvet

10 največjih feng šuj napak v vašem domu

blaz svab 2 ap Njena.si

Huda bolezen Blaža Švaba: kaj se dogaja z ...

Napake pri čiščenju obraza

Saj veš, da je redno čiščenje obraza nujen del lepotne rutine vsake ženske, kajne?

Nič ti ne pomaga, če uporabljaš drage kreme ali se znaš popolno naličiti – če svoje kože ne čistiš skrbno in redno, se bodo prej ali slej začele kazati posledice. Katere so torej najpogostejše napake, ki jih delamo pri čiščenju obraza?

- Največja napaka, ki jo lahko narediš, je – kot omenjeno že v uvodu –, da svoje kože ne čistiš redno. Ne le ličila, čez dan se na njej nabere veliko umazanije (sploh zdaj, v hladnejših mesecih, ko smo še bolj izpostavljeni megli in smogu), ki jo zvečer moraš odstraniti z obraza!
- Druga skrajnost, v katero lahko greš, je, da s čiščenjem pretiravaš. Tudi to ni dobro, saj koža izloča snovi, ki jo varujejo, in s pretiranim čiščenjem te snovi odstraniš. Pretirano čiščenje lahko vodi do suhe in razdražene kože, zato ne pretiravaj. Kožo čisti največ dvakrat na dan – zjutraj in zvečer.
- Koža je tanka in do nje bodi nežna. Ne drgni je preveč grobo, saj jo boš razdražila, če si nagnjena k mozoljčkom, pa se lahko stanje še poslabša. Nežni krožni gibi so vse, kar potrebuješ. Tudi z luščilnimi sredstvi ne pretiravaj, čeprav se ti zdi koža po njihovi uporabi izjemno gladka in prijetna na otip. Enkrat na teden je za piling popolnoma dovolj.
- Prepričaj se, da izdelki, ki jih uporabljaš, zares ustrezajo tvoji koži. Ni vsak izdelek primeren za vsako dekle, in če nekaj ustreza tvoji prijateljici, tebi morda ne bo. Če si naneseš neki izdelek (ne glede na to, ali gre za milo, peno, tonik ali kremo) in po nanosu čutiš neprijeten občutek, zategovanje, srbenje ali druge posledice, potem ti izdelek ne ustreza in moraš poiskati drugega.
- Ko se umivaš, naj bo voda primerne temperature. Če je voda prevroča, lahko zelo izsuši tvojo kožo.
- Ko končaš umivanje, obraz obriši s posebno brisačko, namenjeno samo za obraz. Nikar ne imej iste brisače za roke in obraz, saj se tista, v katero si brišeš roke, precej hitreje umaže, in če si nato z njo brišeš obraz, nanj lahko nehote naneseš vso umazanijo in v tem primeru ti še tako vneto čiščenje obraza ne pomaga prav nič.
- Po čiščenju nikar ne pozabi na vlažilno nego. Čeprav si še mlada, to ne pomeni, da tvoja koža ne potrebuje nege, seveda pa moraš izbrati kreme, ki so primerne tvojim letom in tipu kože.