Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Tega z mozoljem ne počni

19. 4. 2018; 02.15
Avtor: K.M.
mozolji
Usodne napake za tvojo kožo.

Nisi edino dekle, ki se v času najstništva srečuješ s porastom mozoljev in ogrcev na tvoji koži. Gre za popolnoma naraven pojav, je pa res, da ga lahko omiliš ali pospešiš. Odvisno je od tega, kako ravnaš s svojim telesom in predvsem s svojo kožo. Tokrat se bomo posvetili ravno slednji. Kakšne napake povezane s kožo počneš in s čim bi morala takoj prenehati, če se seveda želiš izogniti nadležnim mozoljčkom.

Ne pretiravaj s čiščenjem kože
Kdo bi si mislil, da bi lahko 'preveč čisto' škodovalo tvoji koži? Ampak je to seveda popolnoma resnično. Kožo s pretiravanjem popolnoma izsušiš, hkrati pa odpreš vse pore. Ker jih s tonikom ne moreš popolnoma zapreti, se v njih pričnejo nabirati olja in umazanije, kar pa vodi v nečisto, aknasto kožo. 

Uporabljaj malo preparatov
Čeprav te iz vseh strani napadajo z različnimi preparati za čiščenje in nego kože, to ne pomeni, da moraš uporabljati prav vse. Izberi si tistega, ki najbolj pomaga tvoji koži pri čiščenju, tistega, ki tvoje kože dodatno ne vznemiri in tistega, po katerem je tvoja koža najbolj navlažena. 


Spoznaj tip svoje kože
Tako boš lahko uporabljala preparate, kreme in ličila, ki so za tvojo kožo primerni. Če imaš občutljivo kožo, ne smeš uporabljati agresivnih ličil in obratno. Napačna uporaba razdraži tvojo kožo, temu pa sledijo mozoljčki. 

Vedno si odstrani ličila
Preden se odpraviš v posteljo, si vedno odstrani ličila. Seveda pa bo še boljše, le jih boš odstranila že prej. 

Ne stiskaj mozoljčkov
Tako povzroči mini podkožno krvavitev, mozolj pa lahko potisneš bolj pod kožo. Mozolj kak dan pusti pri miru, ga namaži s kremo proti mozoljem, šele na to, ko bo tik pod površjem, pa ga stisni, če se ne bo že prej posušil. 

prejšnji članek
Vse za temeljito čiščenje tvoje kože!
Lepotičenje
Vse za temeljito čiščenje tvoje kože!
naslednji članek
Slovenska pevka ga ljubi že 5 let
Obsedena!
Slovenska pevka ga ljubi že 5 let
Preberite tudi