pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Preprosti napotki za nanos pudra

2. 6. 2018; 05.00
Avtor: M.M.
Unknown
Ne veš, kako začeti?

Si pričela uporabljati puder, pa ne veš, kako začeti? Ali pa ga morda uporabljaš že dlje, vendar vedno znova zagrešiš osnovne napake in tako rezultat nikoli ni takšen, kot bi si želela? Ne skrbi, Najstnica ti ponuja nekaj napotkov za pravilen in učinkovit nanos pudra.

Najprej nanesi podlago

Obraz moraš dobro očistiti, nato pa nanesti podlago in počakati, da se vpije. Uporabiš lahko kar navadno vlažilno kremo za obraz, pomembno je le, da ustvariš vmesno plast, ki bo ščitila tvojo kožo pred neposrednim stikom z ličili in izsušitvijo.

Izberi pravi odtenek

Barvo je najbolje preizkusiti na notranji strani zapestja. Barva pudra se mora namreč čim bolj ujemati s tvojim naravnim tenom kože, vedno pa raje izberi za odtenek svetlješi puder, kot pa temnejšega. 

Uporabljaj korektor

Preden naneseš puder po vsej površini obraza, najprej prekrij problematične dele s korektorjem.

Tapkaj, ne razmazuj

Puder postopoma, v tanki plasti "natapkaj" na obraz s prstom ali z blazinico. Tako dosežeš najboljšo prekrivnost, saj razmazovanje puder samo odstranjuje s problematičnih predelov.

Zabriši robove

Skrbno zamaži vse robove in prehode med različnimi odtenki ali med napudranim in nenapudranim delom kože. Še posebej bodi pozorna na linijo med obrazom in vratom, torej na rob čeljusti, ter na nagubane predele, npr. okrog oči, saj ni gršega od temne črte robov tvoje "maske".

Matiraj

Na koncu s čopičem vedno nanesi še tanko plast pudra v prahu, da se izogneš videzu svetleče, mastne kože. Idealen izbor je brezbarvni puder, ki je primeren za vse odtenke kože.

prejšnji članek
VIDEO: Z enostavnim trikom do daljših las
Lepotičenje
VIDEO: Z enostavnim trikom do daljših las
naslednji članek
Najstnica ne more dobiti glivičnega vnetja
Moj life
Najstnica ne more dobiti glivičnega vnetja
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija