natasa gorenc Odkrito.si

Nataša Gorenc v norišnici

Melanie Marden Svet24.si

VIDEO: Spregovorila »gola Melania«: grozijo ji s...

jasnovidnost Petisvet.si

Čutila sem, da se bo sinu zgodilo nekaj groznega

tomislav hlevnjak Svet24.si

V grozljivi nesreči umrl policist Tomislav: za ...

einsiedler1 Svet24.si

Ženske se nimamo rade, a za to niso krivi moški

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Justin Bieber končno potrdil poroko

franc sever Njena.si

Iz zakulisja: V areni se je nekaj zalomilo

Je obleke varno kupovati preko interneta?

Prednosti in slabosti!

Kljub razvoju in številnim spletnim trgovinam, se številne še vedno odločate za direktni nakup v sami fizični trgovini. Zakaj je temu tako? Predstavili ti bomo prednosti in slabosti nakupovanja preko spleta, vse skupaj pa popestrili z zabavnimi primeri, ki te bodo morda celo malce nasmejali.

Obleke je varno kupovati preko spleta, predvsem takrat, ko si pri tem previdna. Predvsem takrat, ko kupuješ oblačila, čevlje in druge modne dodatke, je pomembno, da se pred odločitvijo za nakup o sami strani pozanimaš. Tako recimo prebereš pogoje poslovanja, najdeš lestvico dejanskih velikosti in preveriš, ali v primeru nezadovoljstva z izdelkom, denar vrnejo, oziroma ali omogočajo nemoteno menjavo izdelkov. 

Hkrati je priporočljivo, da o sami spletni strani prebereš tudi na forumih in drugih spletnih straneh. So bile stranke zadovoljne z nakupom, so dobile to, kar je bilo prikazano na fotografiji. Kaj se je zgodilo, ko izbran izdelek ni bil ustrezen? 

Zelo nizka cena=alarm! Če na spletu najdeš izdelek priznane blagovne znamke, po neverjetno nizki oziroma ugodni ceni; namesto 120 samo 20 € ... Potem to pomeni, da nekaj ni ok. Verjetno gre za zelo dober ponaredek, ali pa je na fotografiji prikazan dejanski izdelek, po pošti pa boš dobila nekaj brez znaka in brez kvalitete. Tudi o tem pred nakupom pobrskaj po drugih straneh, najdi mnenja drugih uporabnic in preveri, kaj se skriva za to stranjo. Če gre za prodajo preko FB kanala, potem preveri komentarje in ocena ljudi, ki so se z nakupom že soočili. 

Nakup na uradnih spletnih straneh je najbolj varen. Če kupuješ na spletni strani trgovine, ki jo obiskuješ tudi v fizični obliki, oziroma si jo kdaj že obiskala, potem lahko pričakuješ nekakšno kvaliteto, saj že imaš izkušnje z enako znanko oziroma trgovino. Če nosiš srajce tega podjetja, bodo verjetno zelo podobne srajce na voljo tudi preko spleta. Seveda moraš preveriti material. Če imaš bombažne kose, kupila pa boš na videz enak izdelek, samo da bo iz poliestra, zagotovo ne boš zadovoljna z izbranim. Napaka bo žal na tebi. 

Kljub temu, da so ocene pozitivne in kritike odlične, se ti lahko zgodi, da boš dobila nekaj, česar nisi naročila. Ali pa nekaj, kar je na modelu videti popolnoma drugače, kot je videti na tebi. Ravno zato je pomembno, da resnično pred samim nakupom preveriš vse, da kasneje česa ne obžaluješ. 

V spodnji galeriji pa si lahko ogledaš nekaj ponesrečenih nakupov oblačil: