Se znaš pravilno izmeriti?

Spoznaj mere svojega telesa.

11 kilogramov v 22 dneh? Je to sploh mogoče?

11 kilogramov v 22 dneh? Je to sploh mogoče?

Ali velikokrat nakupuješ preko spleta? Pri tem pa si verjetno ne želiš naročiti prevelike pižame, hlač ali majice? Potem je pravi čas, da se naučiš pravilno izmeriti svoj obseg prsi, pasu in bokov. Le tako bodo modni kosi, ki si jih naročila ustrezali tvojemu telesu, saj boš na podlagi mer izbrala ustrezno številko oblačila.

Naj pa ti zaupamo, da ti bodo mere prišle prav tudi pri običajnem nakupovanju. Je že res, da preko spletnega nakupovanja oblačila težko pomeriš in je zato tudi skoraj nujno, da poznaš svoje mere, ampak vedeti moraš, da so razpredelnice z velikostmi prisotne tudi v običajnih trgovinah z oblačili. Zato si nikar ne delaj dodatnega dela in si s pomočjo poznavanja svojih mer prikrajšaj čas, ki ga drugače zapraviš v kabinah.

Potrebuješ:
Mehak merilni trak za šivanje
Papir in pisalo
Pomočnika, ki ti bo pridržal meter

Merjenje obsega prsi:
Tukaj ni potrebna pretirana razlaga. Merilni trak preprosto oviješ okoli prsi in odčitaš velikost. Seveda pa moraš biti pri tem v spodnjem perilu, saj bodo tako mere najbolj zanesljive.

Merjenje obsega pasu:
Merilni trak ovij okoli najožjega dela svojega pasu. To je običajno nekje med popkom in prsnim košem. Naj pa te oznaka 'nizek' ali 'visok' pas na oblačilih ne zmede. Pas vedno meri tam, kjer je najožji. Razliko v obsegu proizvajalci upoštevajo pri izdelavi oblačil.

Merjenje obsega bokov:
Obseg svojih bokov določiš tako, da izmeriš najširši del svojega telesa na tem predelu. Kje točno se boš lotila merjenja je precej odvisno od tvoje postave. Večina žensk ga meri tam, kjer je zadnjica najbolj izbočena, lahko pa ga meriš tudi nižje. Pomembno je le, da najdeš najširši del.

Upamo, da od zdaj naprej ne boš imela več težav s spletnim nakupovanjem.