Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Si vedela, da se šminko nanaša tako?

19. 8. 2018; 08.08
Avtor: Ana K.
Woman-putting-on-lipstick-LP
Pravilen nanos šminke ni tako enostaven kot si mislila.

Šminka je ličilo, ki poudari tvojo osebnost in slog. Verjetno veš, da način nošenja šminke in izbor barve, povesta o tebi veliko. Seveda pa je vse skupaj odvisno tudi od tega, kako si šminko nanesla na svoje ustnice. Zanima nas, ali že poznaš tehniko nanašanja šminke, ki jo učijo v kozmetični šoli? Če ne, jo boš spoznala s temle prispevkom.

Če boš sledila našim preprostim nasvetom, boš zelo hitro osvojila tehniko pravilnega nanašanja šminke. Seveda pa vedi, da ni nič narobe z običajnim nanašanjem šminke. Mi smo se odločili, da ti kot zanimivost predstavimo še način nanašanja šminke, ki ga uporabljajo maskerke. Ti pa se sama odloči, ali boš ostala pri svoji tehniki ali boš poskusila z nečem novim.

Nanašanje šminke s pomočjo barvice in čopiča

Najprej si moraš izbrati odtenek šminke in svinčnik za ustnice, ki je enak barvi šminke. V prvi fazi se nanaša šminka. Pri tem si pomagaj s čopičem za ustnice. Začni pri spodnji ustnici. Šminko nanašaj od sredine proti robu, vse skupaj ponovi še pri zgornji ustnici. Sedaj je na vrsti svinčnik. Ker si prej nanesla šminko, bo imel svinčnik gladkejšo podlago in bo tako lažje drsel po robu ustnice. Ko boš delala obrobo, skušaj čim lepše poudariti kupidov lok na zgornji ustnici. Na koncu samo še stisni ustnice skupaj, da se šminka lepše utre in prelije pa si gotova.

Si vedela, da je pri pravilnem nanosu šminke toliko potrebnih korakov? Poskrbi, da bo tvoj nanos šminke pravilen in da bodo ustnice videti tako kot morajo biti. Le-tako bo sporočilo, ki ga predajaš popolno.

prejšnji članek
Vsakdanje navade, ki koristijo tvoji koži
Lepotičenje
Vsakdanje navade, ki koristijo tvoji koži
naslednji članek
Vodnik do lepih in sijočih las
Lepotičenje
Vodnik do lepih in sijočih las
Preberite tudi