Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

protest vlada ljubljana jenull policija pl Necenzurirano

Strojevodje iz Auschwitza #kolumna

hisa frantar ng Reporter.si

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

Željko Bebek Odkrito.si

Oče in sin popila "pol gostilne"

tina maze Ekipa24.si

No, tega ne poskušajte sami! Tina Maze ve kako se...

Kako urediti majhno stanovanje, studio ali garsonierjo?

Končno ste uspeli najti prikupno stanovanje v samem centru vašega sanjskega mesta. Kljub majhni kvadraturi komaj čakate, da se vselite v svoj nov dom. Ob čudovitih jutrih, pristnemu meščanskemu pridihu, presenetljivo razumljivi ceni in prijaznih sosedih se tako soočate le z eno težavo. Kako urediti in estetsko ter funkcionalno zapolniti majhen prostor, ki vam je na voljo?

PRVI KORAKI

Tudi majhno stanovanje lahko vsaj na videz ustvarite prostornejše. Ob večjemu obsegu in številu oken lahko slednje dosežete z belo pobarvanimi stenami, saj ravno bela barva daje vtis večje prostornosti. Še druga prednost belo prepleskanih sten je njihova zmožnost sovpadanja s katerokoli barvo pohištva. Pomembno je tudi, da si v stanovanju v smislu ureditve omislite odprti tloris, kajti ravno kuhinja, dnevna soba in jedilni prostor z odprtim tlorisom naredijo močan prvi vtis.

2 (1).jpeg

IZBIRA POHIŠTVA

Ob izbiri pohištva morate biti previdni predvsem na dve zadevi. Pozorni morate biti, da boste z izbiro pohištva ujeli ravnotežje med preveč in premalo zapolnjenim stanovanjem in tako zagotovili ravno pravšnjo zasedbo prosta. Kljub temu, naj vas ne bo strah eksperimentirati. Druga stvar, na katero se splača biti pozoren pri izbiri pohištva sta velikost in vrsta. Glede na manjšo kvadraturo vašega stanovanja, je pomembno, da ob nakupu pohištva nastopite minimalistično. Za opremo jedilnega prostora tako izberite mizo primerne velikosti, jedilni stoli, ki ji bodo pridruženi pa naj mizi tako velikostno kot tudi stilsko ustrezajo.

Ob predpostavki, da je spalna površina en izmed najpomembnejših kosov stanovanjskega pohištva, si pri nakupu postelje dajte duška in izberite tisto velikost, ki vam osebno najbolj ustreza. Enako velja za pisarniško mizo, ki jo izberite skladno s svojimi potrebami. Največ prilagoditev bo po vsej verjetnosti deležna vaša dnevna soba, kjer vam bo prostora primanjkovalo najbolj. Kadar izbirate med sedišči, izberite tisti tip sedišča, ki najbolj ustreza vašim željam in potrebam, pri čemer je najboljše, da se odločite za minimalističen slog. V sklopu manjšega dnevnega prostora je v zadnjih letih postala priljubljena klubska mizica, ki popestri vašo dnevno sobo in predstavlja stilsko dovršeno podlago za odlaganje prigrizkov, knjig ali TV daljincev. V manjših stanovanjih mora tako vsak centimeter prostora imeti svojo funkcijo, ravno zato, da se stanovanje na prvi pogled zdi večje, kot je v resnici.