saša stzosič furst uroš Odkrito.si

Konec! Zakaj sta se razšla znana slovenska ...

2 meghan Svet24.si

Pomečkana Meghan Markle razburila Scotta ...

Horoskop Petisvet.si

Astro nasveti: od 21.1. do 27.1.2019

samo tadin1 Svet24.si

Pravosodnega policista naj bi zabodel Samo Tadin, ...

united airlines, letalo, mraz Svet24.si

FOTO: Izlet v arktični pekel: po 16 urah ...

Katarina Čas, Lado Bizovičar (3) Njena.si

Katarina in Lado sta si skočila v objem

Blaž Švab Njena.si

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na ...

Živali ne znajo govoriti #2

Živali ne znajo govoriti #2

Datum zapisa: 07.05.2018

Živijo!

Pred vami je drugi del bloga "Živali ne znajo govoriti" in v tem delu bo predvsem govora o zavetiščih, azilih in podobnih ustanovah, o posvajanju in kupovanju živali. Pa začnimo.

Na svetu sta dve vrsti ljudi tisti, ki živali sprejmejo za svoje, ne glede na njihove napake in hibe, ter tisti, ki jih preprosto zavržejo, ker niso po njihovem okusu. Ne rečem nič, čez to, da vidiš in presodiš, da žival ne bo mogla živeti normalno zaradi svojih hib in jo daš uspavati. Ampak nekateri svoje ljubljenčke uspavajo že zaradi tega, ker imajo samo tri noge namesto štirih, ali so HIV +. Se vam zdi to normalno? V katero kategorijo spadaš ti?

Zavetišča in azili za male živali se borijo proti nasilju nad živalmi. Proti vsemu slabemu, kar jim naredi človek. Sprejmejo zavržene, pohabljene, poškodovane, lačne, žejne, premražene, bolane in tudi zdrave živali, ter jim vsaj za kanček polepšajo življenje. Ko so ozdravljene in dovolj stare jim poiščejo pravi topel dom, kjer nikoli ne bodo zavržene. Zato si vsi skupaj vzemimo zgled po njih in bodimo vsaj pol tako dobri do živali kot so oni.

Vsak si želi čistokrvnega nemškega ovčarja ali dolgodlako čivavo in so za to pripravljeni plačati tudi velike vsote denarja. ZAKAJ? Kaj je narobe z mešančki? Vi želie čistokrvnega psa in sploh ne veste kako psi zaradi tega trpijo. V nekaterih balkanskih državah in v bolje razvitih Azijskih državah oplojujejo psičke, ki so čistokrvne in jih imajo tam zaprte v boksih in kotijo 2x na leto (nekatere tudi več), zato da vi lahko dobite čistokrvnega psa. Majhni psički so ji odvzeti, ko popijejo vso mleko in nato jih deportirajo v želeno državo in vam prodajo svojo zgodbo.

Zato posvoji muco ali psa iz zavetišča in nekomu, ki je doživel vse grozote tega sveta polepšaj življenje, pa če je to za 10 let ali pa samo 3 leta.

Zakaj posvojiti muco/psa iz zavetišča? Tukaj je nekaj razlogov:

  1. Rešil boš življenje. Kako? Veliko psov in mačk je uspavanih, ker so že predolgo v zavetišču in zakon je takšen, da po določenem času se živali uspavajo, ker jim ni mogoče najdi doma.
  2. Prihranil boš denar. Kako če pa moraš plačati nek znesek, da lahko posvojiš ljubljenčka? To je res, a je znesek veliko manjši, kot pa če bi kupil čistokrvnega psa. V zavetišču pustiš največ 70 eurov (hrana, ki jo je do zdaj pojedel, sterilizacija/kastracija, razni pregledi in cepiva), za čistokrvne pse pa bi lahko odšteli tudi do več tisoč eurov.
  3. Dobil boš zdravega ljubljenčka. V zavetiščih skrbijo, da živali nimajo bolezni, bolh, in ti jih tudi kastrirajo/sterilizirajo.
  4. Počutil se boš bolje. Kako? Naredil boš dobro delo in boš za to tudi nagrajen. Dokazano je, da nam živali dvigujejo dobro voljo in pozitivno počutje.
  • No upam, da sta vam bila ta dva bloga všeč in da ste se mogoče naučile tudi kaj novega.
  • Zanima me, če bi želele prebrati blog na današnjo industrijo (tema je prav tako vezana na živali)?

~ Monika

Starejši zapis:

Prvi blog

Novejši zapis:

Punce in fantje ter ličila