ljubezen Dobra karma

Verjeli ali ne: ljubezen se skriva v krvni skupini...

evelyn vadie sides Svet24.si

Malčico so iskali kar dva dni, ob strani ji je ...

PERISKOP zan katja3 Reporter.si

Janšev državni sekretar za nacionalno varnost ...

peter-kočjaž, filipini Svet24.si

FOTO: Peter in Natalija obtičala na Filipinih: ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

Blaž Švab 1 Odkrito.si

Blaž Švab: "O svoji bolezni nisem govoril, ker ...

Rok Kunaver Njena.si

'Robert' v resnici dobrosrčen in dobrodelen

Vedeževanje

Vedeževanje

Datum zapisa: 08.09.2019

V današnjem blogu bom pisala o vedeževanju s tarot kartami.Tokrat imam intervju s prav posebnim gostom.To je moj dolgoletni prijatelj Rok, ki se ukvarja s tovrstnim vedeževanjem.

T: Rok, kako to, da si se začel ukvarjati ravno s tem?

R: Že od nekdaj so me privlačile mistične stvari in sam sem zmeraj iskal višji pomen dogodkov v svojem življenju. Tarot karte sem spoznal pri prijateljici, nakar sem si kupil svoj komplet kart in tako začel s »študijem« tarota.

T: Kako je ta »študij« potekal?

R: Začel sem s preučevanjem Rider – Waitovega tarota, ki služi kot navdih vsem sodobnim tarotom na tržišču, zatem sem si kupil še veliko različnih tarotov.

T: Kaj sploh je tarot… kako bi razložil to besedo ?

R: V modernem smislu se tarot največkrat uporablja za vedeževanje, ampak je na njem nekaj več kot zgolj to, saj razkrije psihološko delovanje človeka in se lahko uporabljajo za osebnostno rast, meditacijo ali kot krmilo skozi življenje (npr. pomoč pri odločitvah). Ne gre zmeraj za napovedovanje prihodnosti. Zelo dobro se uporablja z astrologijo, numerologijo, mitologijo in kabalo.

T: Kako karte delujejo?

R: Vsi vedeževalski sistemi oz. karte se vežejo na posameznikovo vprašanje in trenutno stanje, ki je iztočnica za napoved prihodnosti. Na podlagi simbolov na kartah in intuicije uporabnika razkrije odgovor na zastavljeno vprašanje.

T: So zanesljive?

R: Moramo ločiti med usodo in svobodno voljo. Karte velikokrat razkrijejo nekaj, česar ne moremo spremeniti. Včasih je odvisno od naših odločitev katero pot bomo v življenju ubrali, čeprav je bila prvotna napoved kar drugačna.

T: Na podlagi česa si se naučil razbirati simbole?

R: To znanje sem pridobil največ s pomočjo literature, nekaj so tudi izkušnje. Vsak simbol ne pomeni za vsakega enako, saj je vsak posameznik drugačen.

T: Ima kakšna karta res poseben pomen?

R: Ljudje se največkrat bojijo karte z imenom smrt - vendar sploh ne predstavlja fizične smrti, temveč preporod in nov začetek. Pomen kart je odvisen glede na kombinacijo z ostalimi kartami, ki so zraven.

T: Bi znal bralcem povedati nekaj besed o zgodovini vedeževanja?

R: Vedeževanje je staro kot sam planet, saj so že prve civilizacije v simbolih narave iskale odgovore že na svoja vprašanja. Tako so prišli prvi sistemi vedeževanja kot je : prerokovanje iz kosti, kamna, ognja in kasneje zvezd - astrologija. Če se osredotočimo na tarot, je njegov izvor pravzaprav neznan. Kar vemo zagotovo je, da se je prvi komplet z današnjo sestavo kart tarota pojavil v 15. stoletju.

T: Bistvena razlika med vedeževanjem nekoč in danes je…

R: Že prve civilizacije so s pomočjo astrologije se odločale za čas žetve in sejanja. Plemiči so imeli svoje vedeževalce na dvoru, vendar tako kot včasih ljudje še vedno prihajajo po odgovore o ljubezni, denarju in zdravju. Veliko je na preobratu o dojemanju vedeževanja vplival Karl G. Jung z razkritjem kolektivnega nezavednega - da smo vsi na neki ravni med seboj povezani in so dogodki sinhroni ( ob pravem času s pravim namenom).

T: Kakšne so razlike med vedeževalskimi tehnikami?

R: Pravzaprav je kvaliteta pridobljenih odgovorov na vprašanja pri vseh enaka, tako da razlike med učinkovitostjo ni. Je stvar posameznika, katero bo izbral, vse se med seboj dopolnjujejo in lahko kombinirajo. Vedeževalske tehnike so:

-Vedeževanje iz kart (tarot, Lenormand, ciganske karte, angelske karte, remi karte)

-Vedeževanje iz kavne ali čajne usedline

-Gledanje v kristalno kroglo

-Vedeževanje s pomočjo run

-Bajanje

-Vlivanje svinca ali voska

-I Čing

T: Ali se lahko naučimo kakšne tehnike tudi sami?

R: Seveda! Vsi imamo prirojenih nekaj sposobnosti, brez izjeme pa intuicijo. Potrebno je samo dovolj truda in strpnosti. Najlažja tehnika, ki jo lahko uporabljamo je delo z nihalom, kar je lahko tudi prstan na verižici. Nihalo je predmet, ki ga lahko kupimo ali naredimo sami. Ugotoviti moramo samo katera smer gibanja pomeni da in katera ne.

T: Kako poteka komunikacija s strankami?

R: Do vsakega uberem individualni pristop, konkretno odgovorim na njihova vprašanja, delam na osnovi imena stranke in njene energije. Ljudje se po pomoč zatekajo k vedeževanju, ker so v stiski in vedeževanje se nikoli ne sme zaključiti v negativnem tonu. Ne glede na to, da odgovori iz kart včasih niso tisto kar bi stranke želele slišati. Delam preko komercialne linije ( 090), v glavnem na daljavo.

T: Na katera vprašanja vedeževalec ne sme odgovarjati?

R: Obstaja etika o molčečnosti glede stvari, ki smo jo pridobili o stranki , ne odgovarja se o smrti in življenju drugih oseb, ki niso del strankinega življenja.

T: Imaš za konec še morda kakšen nasvet za bodoče mlade vedeževalce?

R: Najprej si moramo izbrati primerne karte zase, kajti ponudba na tržišču je zelo raznolika - od tarot, angelskih, Lenormand in ciganskih kart. Karte morate enostavno "začutiti" in vam morajo biti všeč in simbolično blizu. Priporočam za začetek tudi dobro knjigo, ki se navezuje na sistem teh kart. Za učenje vedeževanja si vzemite vsak dan nekaj časa, kajti to se uči počasi in je vseživljenjska praksa.

Drage bralke in bralci pridobili smo zelo veliko zanimivih informacij. Ne pozabite, da nam je točno v naprej določeno, kaj se nam bo zgodilo in koga nam življenje prinese na pot. Od vas je odvisno, kako se boste odzvali na situacije, kako blizu boste spuščali ljudi in če boste verjeli v vedeževanje. Odločitve so v vaših rokah!!

Rok, hvala za intervju in veliko uspeha pri tvojem delu še naprej.

69601ae2006f5e7ced6016ce066c39b1.jpg

Starejši zapis:

MAD ABOUT FILM

Novejši zapis:

Svet slavnih #1