mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

Usoda

Usoda

Datum zapisa: 18.04.2018

Vsakega človeka spoznamo z nekim namenom. Temu rečemo usoda. V šoli nas čaka najprej teorija in potem izpit, v življenju je ravno obratno; najprej izpit, sledi teorija. Menim, da karkoli sem že v življenju storila, ne bi smela obžalovati. Res, da je najprej hudo in kakšno napako obžaluješ, a čez čas se tvoje mnenje glede situacije spremeni. Zdaj si rečem: »Je bilo, kar je bilo. Tako mi je bilo namenjeno, sem se iz situacij marsikaj naučila.« Pravzaprav so vse stvari minljive, tako slabe, kot tiste dobre. Dejansko nikoli nisem pomislila, kaj sploh pomeni beseda naključje. Vse, do zadnjič, ko me je nekdo vprašal, če sem kdaj o tej besedi razmišljala. Če prav pomislimo, s ključem odklenemo vrata, je tako? No, beseda naključje izhaja iz iste besedne družine, tako, da si v življenju s srečanji in dejanji odklepamo nova vrata usode. Pogled na tako imenovana naključja iz zelo znane zgodbe, Romeo in Julija: ravno onadva sta se spoznala na plesu v maskah (kot vemo, sta bili njuni družini na smrt sprti), ravno Romeo, ni dobil pisma pravočasno. Usodi pravzaprav ne moremo ubežati. Vsak ima svoj življenjski načrt. Nihče ne more točno vedeti, kaj se bo z nami zgodilo v prihodnosti. Lahko mogoče predvidevamo, da bi videli v naprej, zagotovo ne. Je res, da imajo nekateri zelo dobro razvito intuicijo.

Kaj sploh je intuicija?

  • Gre za zelo dober občutek glede določenih situacij in ljudi, ki ni nujno, da jih poznamo.
  • Imamo jo vsi, le, da nekateri vse skupaj bolje zaznavajo.
  • Takšni ljudje bolj čutimo, kaj se bo zgodilo in nas točno določene stvari peljejo k pravim odločitvam.
  • Strokovnjaki trdijo, da bi naj šlo za nek notranji glas, višje sile na primer.
  • Zaznavamo jo na več načinov. Povezana je z jasnovidnostjo in jasnoslušnostjo.

Pomen jasnovidnosti in jasnoslušnosti:

  • Pri jasnovidnosti sploh ni potrebno, da vidimo v naprej. Gre bolj za to, kako čutimo, da se bodo stvari razpletle. Vidimo z očmi, ki niso naše fizične oči.
  • Jasnoslušnost je lastnost, ko v mislih slišimo sporočila, glasove.
  • Dejavu.

40b8ad5f87588f60ae6bccabbe35063f.gif

Občutek, ki lahko traja tudi samo eno sekundo. Znajdemo se na kraju, kjer ni nujno, da smo že kdaj bili. Znanstveniki pravijo, da gre za dražljaj iz preteklosti. Lahko gre za izmenjavo sanj in realnosti. Ne verjamete tej razlagi? Tukaj je še ena razlaga nekega znanstvenika, ki pravi takole: sedanji trenutek je edini trenutek, ki ga imamo na voljo. Odpira nam vrata, do vseh drugih trenutkov. Razlaga temelji na tem, da sta čas in prostor iluzija, da obstajata v tem trenutku preteklost in prihodnost. Doživljanje zdajšnjega trenutka je prisotno le v tej dimenziji. Pravijo, da nas opazuje naš jaz iz prihodnosti.

383ce48efcc16bbd94b2687767c0a945.png

Imaš morda kakšne izkušnje s tem? Če želiš, jih lahko deliš z mano ali me bi karkoli rada vprašala. Piši na moj e- mail: tina.pokorny@gmail.com

Starejši zapis:

Moje življenje

Novejši zapis:

Brez mesa