Upamo lahko

Datum zapisa: 05.10.2017

Veliko situacij je, kjer dobim nasvet: "Upaj, pa bo šlo, dokler imaš upanje imaš vse." Nasveti, ki se gibljejo okrog upanja. Pa je upanje res dovolj? Če razmišljam v tej smeri, bi lahko rekla, da za dosego cilja lahko sedim doma v sobi in upam, da ga dosežem. Seveda ne gre tako. Deloma se strinjam, da je upanje mogoče res dobra osnova, ki nas pelje naprej, je pa tukaj ogromno drugih dejavnikov. Mogoče se motim, mogoče pač ne. Ne vem. Vem pa, da me ljudje postrani gledajo, če jim rečem: "Potrudi se, kolikor lahko, pa bo šlo." Mogoče je težava v tem, da ljudje pač ne želimo vlagati energije in časa v določene zadeve, bi jih pa vseeno radi imeli/dosegli. In to me jezi. Res želimo vse dobiti na pladnju? Menim, da smo izgubili zavedanje, da veliko stvari lahko dosežemo sami. Če pogledam nazaj, ugotovim, da brez lastne energije, časa in truda, ne bi bila tukaj kjer sem. Ne rečem, da so bile vse moje odločitve pravilne, daleč od tega, ampak v vsakem primeru, bile so moje. Mnogi mi očitajo, kaj vse sem naredila narobe. Priznam, včasih me je zabolelo. Ampak ko danes pogledam nazaj, mi je vseeno. Ja, prav je, da izkažejo svoje mnenje, a to zame ne pomeni, da sem naredila karkoli narobe. So stvari, ki bi jih storila drugače, ko gledam nazaj, ampak takrat je bila to moja "prava odločitev".

Mogoče se ne strinjate vsi z mano, ampak kakorkoli, vsak izmed nas za svoje cilje potrebuje še kaj več kot samo upanje. Upanje je mogoče vodilo, mogoče povod, ni pa končna rešitev. Na vse skupaj vpliva še toliko drugih dejavnikov, ki so mogoče del nas samih ali pa del okolice. In s svojim zapisom ne želim povedati, da je upanje nično, želim samo povedati, da upanje ni vse. Če bi vsi samo upali, ne bi prišli daleč.

In za konec želim še enkrat poudariti, da je to samo moj pogled, moj mnenje. Mogoče nekaterim blizu, spet drugim ne. Namen ni nekomu uničiti dneva, ali pa uničiti upanja. Gre samo za to, da menim, da smo več kot upanje. Menim, da smo misleča in aktivna bitja, ki lahko dosežemo vse, kar si zastavimo, če v to vložimo čas, energijo in naše misli. Brez tega nam verjetno tudi upanje ne koristi dosti, ne?

Starejši zapis:

Droge

Novejši zapis:

Recepti za Smoothie